Uçuruma Yuvarlanan Araç İki Vinçle Zor Çıkarıldı

Muğla’nın Ula ilçesinde 250 metre derinliğindeki kayalarla uçuruma yuvarlanan minibüs, iki vincin yardımıyla güçlükle çıkartıldı.

Uçuruma Yuvarlanan Araç İki Vinçle Zor Çıkarıldı

Edilen bilgiye göre; Muhammer Renda (50) yönetimindeki 48 U 0414 plakalı minibüs, İzmir’den aldığı oto yedek parçalarını Milas’a götürmek üzere yola çıktı. Kısa güzergahı tercih eden sürücü Renda, Muğla’nın Yerkesik Mahallesi’nden geçerek Ören üzerinden Milas’a ulaşmak istedi. Ula’ya bağlı Akbük Mahallesi yakınlarına gelen araç, virajı alamayınca 250 metre derinliğindeki kayalarla kaplı uçuruma yuvarlandı.

Kazadan hafif yaralı olarak kurtulan Renda, kendi imkanlarıyla karayoluna kadar ulaşarak yoldan geçen sürücülerden yardım istedi. Uçurumda mahsur kalan oto yedek parçası yüksü minibüsü çıkarmak için başlatılan çalışmalarda gelen ilk vinç yetersiz kalınca ve çelik halatın kopması sonucu ikinci bir vinçten yardım istendi. İki vinç yardımıyla yukarı çekilen araç, gün boyu devam bir çalışmanın ardından güçlükle kurtarılabildi.

Kurtarma çalışmalarına katılan vinç sahibi Salih Aksoy, “Bizden önce buraya gelen ekipler aracı kurtaramayınca bizden yardım istendi. İki vinç ile olay yerine gelerek çalışmalarımızı sürdürdük. Sabahtan akşam saat 20.00’ye kadar çalışarak aracı çıkarmayı başardık” dedi.

Kaynak: İHA