Turgutlu Belediyesinde 'Sosyal Denge' Sözleşmesi İmzalandı

Turgutlu Belediyesi ile Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Türk Yerel Hizmet-Sen arasında belediyede çalışan 124 memuru kapsayan "sosyal denge sözleşmesi" imzalandı.

Turgutlu Belediyesinde çalışan memurların ücretlerinde iyileştirme yapılmasını sağlayan "sosyal denge sözleşmesi", belediye başkanlığı makamında törenle imzalandı.
Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, törende yaptığı konuşmada, çalışanların ekonomik ve sosyal haklarını iyileştirmeyi, geliştirmeyi, onların moral ve motivasyon gücünü artırarak daha verimli çalışmasını sağlamayı, bilgi ve becerilerini geliştirmelerine olanak sağlayarak vatandaşa daha iyi hizmet sunmayı amaç edindiklerini dile getirdi.
Bu amaç doğrultusunda Türk Yerel Hizmet-Sen ile belediyenin memur kadrosundaki 124 çalışanı kapsayan güzel bir sözleşme süreci geçirdiklerini ifade eden Şirin, şunları söyledi:
"Bu sözleşme kapsamında memur arkadaşlarımızın maaşlarına belli bir oranda destek sağlamış olacağız. Tabi ki yapmış olduğumuz bu destek şu anda Turgutlu kamuoyunun da bildiği gibi ekonomik olarak çeşitli sıkıntılar yaşayan belediyemiz için son derece önemlidir. Fakat bütçemiz elverdiği ölçüde tüm çalışanlarımızın haklarının iyileştirilmesi ve geliştirilmesi için elimizden geleni bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. Sözleşmemizin memur arkadaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Arkadaşlarımızla birlik beraberlik içerisinde Turgutlu'muz için güzel işlere imza atacağız. Bizim onlara gösterdiğimiz samimiyet, hoşgörü ve iyi niyetin sonucunda arkadaşlarımızın da daha çok çalışarak, üreterek Turgutlu'muzu layık olduğu yere getirmek için bizlere ellerinden gelen gayretle destek olacaklarına inancım sonsuzdur."
Sözleşme imza törenine belediye başkan yardımcısı İskender Tunç, Türk Yerel Hizmet-Sen Manisa Şube Başkanı Mustafa Ali Algın, Mali Sekreter Cem Özleyen, işyeri temsilcileri Mümin Yürek ve Melih Dinçer ve belediye çalışanı Önder Ertaş katıldı.

Kaynak: AA