Taşköprü Belediyesi ve Bağcılar Belediyesi’nin Kardeşlik Parkı Açıldı

Geçtiğimiz yıl Bağcılar Belediyesi ile Taşköprü Belediyesi’nin Kardeş Belediye olmasının ardından Bağcılar Belediyesi tarafından yapımına başlanılan “Kardeşlik Parkı” yoğun katılımla açıldı.

Taşköprü Belediyesi ve Bağcılar Belediyesi’nin Kardeşlik Parkı Açıldı

Bahçelievler Mahallesi Tevfik Özkerbaş Caddesi’nde yapımı tamamlanan parkın açılış törenine Kastamonu Valisi Şehmus Günaydın, Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Kastamonu Alay Komutanı Tevfik Anzerlioğlu, Taşköprü Kaymakamı Ali Yılmaz, Kastamonu İl Emniyet Müdürü Mustafa Yoldan, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı, AK Parti İl Başkanı Metin Çelik, Kastamonu İGM Başkanı Mehmet Kayıkçı, ilçe belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda Taşköprülü vatandaş katıldı.

Açılışta ilk olarak konuşan Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, “Bağcılar Belediyesine ve Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı’ya ilçemize kazandırdıkları bu kardeşlik parkından dolayı tüm Taşköprülü hemşehrilerim adına teşekkürü bir borç biliyorum” dedi.

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı’da Taşköprü Belediyesi ile Kardeş Belediye olmaktan ve bugün Kardeşlik Parkı’nı açacak olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.

Çağırıcı ayrıca Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş’a da seçimden önce belediye başkanı seçildiğinde Kastamonu’ya bir yüzme havuzu yapma sözü verdiğini ve bugün bunun müjdesini de verdiğini ve önümüzde süreçte Kastamonu’ya bir yüzme havuzu kazandıracaklarını ve gündüzleri öğrencilerin buradan ücretsiz faydalanacağını akşamları ise vatandaşların ücretli yararlanacağını ifade etti.

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş ise “Hepimizde Kastamonu’Yu büyütme arzusu var. Hep birlikte bu amacımıza ulaşacağımıza inanıyorum. Bağcılar Belediye Başkanımız Lokman Çağırıcı’ya da bizi kardeş gördüğü ve verdiği sözden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Önceki gün Kastamonu Valiliği görevine başlayan Şehmus Günaydın ise ilk ilçe gezisini Taşköprü’ye yaptığını ve Kastamonu ve ilçelerinin refahına ve gelişimine her türlü katkıyı vereceklerini ve herkesin bu çorbaya bir tuzu olursa daha da güzel olacağını belirterek bu parkın ortaya çıkmasında emeği geçen Bağcılar ve Taşköprü Belediye Başkanlarını tebrik etti.

Daha sonra yapılan dua ve kurban kesiminin ardından protokol üyeleri tarafından parkın açılış kurdelesi kesildi.

Protokol üyeleri parkı gezdikten sonra parkın içinde yer alan basket sahasında bir süre basket atışı yaptılar.
Kaynak: İHA