Tamek'ten Soma'ya Gıda Yardımı

Soma’da yaşanan maden faciası ülke genelinde birçok hayırsever kurum ve kuruluş ile vatandaşların ortak buluşma noktası oldu.

Tamek'ten Soma'ya Gıda Yardımı
Facia bölgesinde faaliyet gösteren birçok yardım kuruluşu bölgedeki hassasiyet nedeniyle insanlara ve madenci yakınlarına yardımcı olmaya çalışırken Soma Kızılay Şubesi de tüm birimleri ile bölgede faal olarak görev alıyor.
Facianın yaşandığı günden itibaren hem maden bölgesinde hem de şehir merkezinde Kızılay gönüllülüğü ile yardıma koşan ekipler gelen yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için seferber oldu. Birçok hayırsever bağışlarını Kızılay kanalı ile Somaya gönderdi. Türk Alman Meyve Ekstreleri Kumpanyası olan TAMEK de bu hayırseverler arasında bulunuyor. Soma’da yaşanan maden faciasının ardından yaraların sarılması ihtiyaçların karşılanması ve madencilerin yakınlarına destek olmak amacıyla bir tır dolusu meyve suyu, konserve ve meşrubatı ilçeye gönderdi. Yaklaşık 25 ton ve 30 Bin TL değerindeki Ürünlerle birlikte ilçeye gelen TAMEK Geleneksel Kanal Satış şefi Tanzer Erdoğan gelen yardım malzemelerini Kızılay Soma Şube Başkanı Aziz Günal’a teslim etti. Gelen bir tır dolusu yardım malzemesi Soma Ticaret Meslek Lisesi Kızılay gönüllüsü gençlerle birlikte okul deposuna indirildi. Erdoğan, yaşanan facia nedeniyle büyük üzüntü duyduklarını ve faciada yaşamını yitiren madenci yakınlarına baş sağlığı diledi. Kızılay Şube Başkanı Aziz Günal ise Soma Kızılay Şubesi olarak ilçede yaşanan elim olayın üzüntüsünün halen sürdüğünü ifade etti.

301 madenci şehidinin yanı sıra yakınlarının önemli desteğe ihtiyaç duyduklarını belirten Günal, Soma Kızılay şubesi olarak gelen yardımların mağdur ailelere ulaştırıldığını söyledi.

Bir yıl boyunca psikolojik destek ve terapi çalışmalarının bölgede devam edeceğini belirten Günal, Kızılay olarak daha hızlı ve koordineli hizmet verebilmek için Soma’da Kızılay’a ait bir yerin olması gerektiğini belirtti.

Kaynak: İHA