Soma Şehitlerine 1 Milyon Yasini Şerif, 301 Hatim‏

Hayrat İnsani Yardım Derneği, Hayrat Vakfı ve Manisa Tarih ve Medeniyet Derneği ortaklaşa “Soma Şehitlerine 1 milyon Yasin-i Şerif-301 Hatim” kampanyası gerçekleştirdi.

Soma Şehitlerine 1 Milyon Yasini Şerif, 301 Hatim‏
Kampanya kapsamında Soma’da yaşanan maden ocağı faciasından sonra şehit olan işçiler için hatimler indirildi.
Hatuniye Cami’nde gerçekleşen Hatim programına Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Hayrat İnsani Yardım Derneği Başkanı Av. Hakkı Aygün, Hayrat Vakfı Mütevelli Heyeti Azası Metin Uçar, Hayrat Vakfı Manisa İl Temsilcisi ve Tarih ve Medeniyet Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Yalçın ve vatandaşlar katıldı.

Yaklaşık 1 aya önce çok acı bir olayın yaşandığını ifade eden Hayrat Vakfı Manisa İl Temsilcisi Kemal Yalçın, “Bizlerde Soma’daki kardeşlerimizin acılarını hafifletmek adına Hayrat İnsani Yardım Derneği, Hayrat Vakfı ve Manisa Tarih ve Medeniyet Derneği olarak böyle bir organizasyon tertip ettik. Allah’ın izniyle onların şehit olduğunu biliyoruz. Türkiye geneli 1 milyon Yasin-Şerif Hatmi ve 301 şehidimizi de her birine hatmi Kuran hediye etmek adına bunu gerçekleştiriyoruz. Allah’a hamd olsun, sosyal medyada çok ciddi bir yankı buldu. Manisa’mızda da çok ciddi teveccühe mazhar oldu. Yaklaşık 650 Hatim yerini buldu” dedi.

Hayrat İnsani Yardım Derneği Başkanı Av. Hakkı Aygün, dernek olarak böyle bir organizasyonda bulunmaktan dolayı çok mutlu olduklarını kaydederek şunları söyledi:
“Manisa çok güzel bir şehir fakat Soma ile anılması ve 301 şehidimizi bizi millet olarak üzdü. Öncelikle milletimizin başı sağ olsun. Allah rahmet eylesin. Bizde Yasin-i Şerif ve hatimlerle buna katkı sağlıyoruz. Ayrıca inşallah yetimlerle ilgili sürdürülebilir çalışmalarımız olacak. Yetimlere sahip çıkmak bizim için bir vazifedir, millet olarak vazifedir, devlet olarak vazifedir. Sivil toplum kuruluşlarımızla, belediyelerimizle bu yetimlere sahip çıkmak durumundayız.”
Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Soma’da yitirilen şehitlerin ardından binlerce Yasin-i Şerif ve hatimlerin duasına iştirak etmek, bu hayra katılıp amin demek için burada olduğunu ifade ederek, “Şehzadeler Belediye Başkanı olarak Soma’da hayatını kaybedenlerin için Türkiye’nin her bir yanından gözyaşlarını akıtarak, Yasinler okuyarak, hatimler okuyarak dualar eden tüm vatandaşlarımıza yürekten teşekkür ediyorum. Allah hepsinden razı olsun. Bizim millet olarak, bizi diğerlerinden ayıran en önemli farkımızı, özelliğimiz budur. Soma’daki bir acı Ağrı’da da hissedildi, İstanbul’da da hissedilmiştir. Türkiye’nin her bir metrekaresinde hissedilmiştir. Herkes gözyaşlarını akıtmıştır. Dualar etmiştir, Yasinler okumuştur. İşte bugünde burada onlardan birinin duasını yapıyoruz. Rabbim bir daha böyle acılarla bizi bir araya getirmesin” dedi.

Hayrat Vakfı Mütevelli Heyeti Azası Metin Uçar ise, “Acımız büyük fakat böyle bir faydası oldu tüm Türkiye genelinde. Burası Şehzadeler memleketi. İstanbul’u İstanbul yapan burası. Bununla birlikte bu acı bizi daha da kenetleyen, bir araya getiren, kardeşlerimiz anarken aslında kendimizi fark ettiren bir tabloya da dönüştü. Bundan dolayı biz bun çok önemsiyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA