Kayseri Şeker'den, Sultan Sazlığı'nın Tanıtımına Katkı

Türkiye'nin en önemli kuş cennetlerinden biri olan ve Yeşilhisar, Develi, Yahyalı ilçeleri arasında 24 bin hektarlık alanda bulunan Sultan Sazlığı Milli Parkı'nın tanıtımı için 3. Yeşilhisar Sultan Sazlığı Uçurtma Şenliği düzenlendi.

Kayseri Şeker'den, Sultan Sazlığı'nın Tanıtımına Katkı

Yeşilhisar Kaymakamlığı ve Belediyesi tarafından ortaklaşa olarak düzenlenen etkinliğe Kayseri Şeker, kuruluşunun 60. yılı anısına hazırladığı özel uçurtma yanı sıra bütün katılımcılara lokma tatlısı ikram ederek katkı sağladı.

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Yeşilhisar Kaymakamı Mehmet Şirin Yaşar, Yeşilhisar Belediye Başkanı Abdulkadir Akdeniz, Kayseri Pancar Kooperatifi Başkanı Hüseyin Akay, Yönetim Kurulu üyelerinden İlhan Argun, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Özer, Kayseri Şeker yönetim Kurulu üyelerinden Abdulkadir Güneş, Kayseri Şeker Fabrikası Genel Müdürü Levent Benli ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yüzlerce uçurtma sever öğrenci de öğretmenleri ve aileleri ile birlikte hazırladıkları uçurtma modellerini sabahın ilk saatlerinde getirerek saatlerce deneme uçuşu yaptılar.

Yarışmaya katılan uçurtmalar arasında kamıştan yapılmış küp şeklindeki uçurtma en çok ilgi çeken uçurtma oldu. Şenliğin sonunda, uçurma yarışmasında dereceye girenlere ödül verildi.

Kaynak: İHA