Kar-mek Arslanbey ve Suadiye’de Renkli Açılışlar

2013-2014 Eğitim Öğretim yılında Kartepe Meslek Edindirme Kursları’nda (KAR-MEK) yıl sonu sergi ve sertifika törenlerine Arslanbey ve Suadiye Kurs Merkezi’nde renkli görüntüler eşliğinde devam edildi.

Kar-mek Arslanbey ve Suadiye’de Renkli Açılışlar

Kartepe Belediyesi ile Kartepe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen KAR-MEK kurslarında yılsonu sergileri ve belge törenlerinde kursiyerlerin heyecanına Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, AK Parti Kartepe İlçe Teşkilatı ana kademe yöneticileri, Kartepe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Cansız, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Sadık İskender, Kartepe Muhtarlar Dernek Başkanı Hüseyin Türker, belediye başkan yardımcıları ve meclis üyeleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve Kartepeliler ortak oldu.

KAR-MEK kurslarını branş ve kursiyer sayısını artırarak devam ettireceklerini belirten Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, “Kartepe Belediyesi ile Kartepe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen KAR-MEK kurslarında, kurs merkezlerinin fiziki güzelliği, ferahlığı, branş sayısı ve çeşitliliği, kurs ve kursiyer sayısı artarak devam edecek. Çünkü toplumda farklı bir takım algılar ve bir takım yanlış anlamalar var. Böylesi sosyal faaliyetler tasarruf tedbirleri altında yer almıyor. Tabii ki azalacak şeyler de olacak. Neler var, adı sosyal belediyecilik olan bu hizmetlerin sosyal adaletli şekilde yapılması sağlanacak. Sosyal adaletli ve eşitliği sağlamayan hizmetleri kademeli olarak kaldırıyoruz” dedi.

Başkan Üzülmez, 30 Mart mahalli seçimleri sonrası gösterdikleri duruş nedeniyle, Suadiyeli hemşehrilerine de teşekkür etti. Seçim meydanlarında anlattıkları ve tüm Kartepe için hazırladıkları 41 projenin proje aşamasına geldiğini ifade eden Başkan Üzülmez, “Projelerimizden uygulama aşamasına geçirdiğimiz projelerimiz var. Yeri belirlenen ve projesi hazırlanan kültür merkezi çalışmalarımızdan biri Arslanbey’de start alacak. Uygun olan bir okul bahçesinde bir spor salonu yapacağız. Yaz sezonu boyunca okul bahçelerinde yüzme havuzlarında çocuklarımız yüzme dersi alırken tatil yapma imkanı da bulacak. Kartepe yolunun canlandırılması turizm alanında ticareti hareketlendirecek projemiz de bunlardan biri. Gençlik merkezi, kapalı pazar alanı projemizde halkın hizmetine sunulacak” diye konuştu.

KAR-MEK Arslanbey Kurs Merkezi Usta Öğreticisi Reyhan Kabataş nezaretinde 21 kursiyer mefruşat, Usta öğretici Meliha Alpçetin nezaretinde 23 kursiyer giyim branşında, Suadiye Kurs Merkezi Usta Öğreticisi Nagihan Bakır nezaretinde 2 grupta 65 kursiyer el nakışı, Usta Öğreticisi Nagihan Bakır nezaretinde 25 kursiyer iğne oyası, Usta öğretici Türkan Kalpakçı nezaretinde 27 kursiyer giyim, Usta öğretici Türkan Kalpakçı nezaretinde 25 kursiyer hurç dikimi branşında yıl boyu aldıkları eğitim sonrası kurs bitirme belgelerini Başkan Üzülmez’in elinden tek tek aldılar. Suadiyeli kursiyerler ilçemizi temsilen Kaplan Teksitil’in düzenlediği el nakışı yarışmasında Türkiye 3. olan Nagihan Bakır ve Zehra Öngel’e plaket veren Başkan Üzülmez, usta öğreticilerin başarılarının devamını da diledi.

Yılsonu sergi açılışını protokol üyeleri ile birlikte yapan Başkan Üzülmez, beraberindeki konuklarla birlikte sergileri beğeni ile gezerek el emeklerini tek tek inceledi. Başkan Üzülmez, birbirinden güzel eserler nedeniyle kursiyerleri ve usta öğreticilerini tebrik etti.
Kaynak: İHA