Gökçebey’de Köprü Tıkandı Arazi Sular Altında Kaldı

Zonguldak’ın Gökçebey ilçesine bağlı Bakacakkadı beldesi Örmeci Köyü Çay Mahallesindeki derelerin taşması sonucu yıkılan ağaçlar köprüyü kapatınca çevrede bulunan arazileri sular bastı.

Gökçebey’de Köprü Tıkandı Arazi Sular Altında Kaldı

Bakacakkadı Örmeci Köyü Çay Mahallesinde aşırı yağmur nedeniyle dereler taştı. Taşma sonucu arazilerde bulunan ağaçlar yıkıldı. Yıkılan ağaçlar karayolu köprüsünün giderini kapatınca su köprünün üzerinden taştı. Çevrede bulunan ev ve araziler sular altında kaldı. Selin etkisiyle ağaçlar, seralar tavuk çiftliğini bastı. Ekili arazilerin ortasından geçen sel ırmağı andırdı. 35’e yakın sera sular altında kalarak zarar görürken, tavuk çiftliğini sular bastı. Bölgeye saat 6’da giden Gökçebey İl Özel İdare ekipleri yaklaşık 6 saatlik çalışmanın ardından köprü giderini açmayı başardı. Karayolu bir süre ulaşıma kapandı. Çevredeki vatandaşlar bundan 30 yıl önce böyle bir felaketi yaşadıklarını dile getirerek zararlarının çok büyük olduğunu söyledi.

Köylülerden Reşat Bayraklı, iki seranın hasar gördüğünü belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Satışa hazır hale gelmişti. Ahırımız var, büyükbaş hayvanlar var, 5 büyükbaş hayvanımızı kurtardık. Yan tarafta amcamın 5 serası var. Bunlar komple telef oldu. Hiçbir malzeme kalmadı. 90 elma ağacı vardı hiçbiri kalmadı sel alıp götürdü. En son 1984 yılında böyle bir felaketi yaşadık. O günden bu yana böyle bir şey olmadı.”
Tavuk çiftliğinde işçi olarak çalışan Hüseyin Saraç da şöyle konuştu; “Bayağı yağmur yağdı. Sabah 7 de aşağıya indiğimde az bir su geliyordu. Az daha yukarı çıktım. Dere komple yukarı geliyordu. Dışarıda malzemelerim vardı. Malzemelerim gitti. Biz de buradan kaçmaya başladık. Sel seraları, duvarları, yıktı. Her yer su içinde kaldı. Burası normal bir araziydi. Arazi şu an suların içinde kaldı. Su dere yatağına girmedi. Akan su dere yatağından değil de tarlalardan geçiyor.“
Bakacakkadı'nın Örmeci Köyü Emiroğlu Mahallesine giden yol sular altında kalarak trafiğe kapandı. Emiroğlu Mahallesi yolunu kullanacak olan vatandaşlar yoldan geçemedi. Örmeci Köyü Muhtarı İsa Simitçi yetkililerden buradaki dere yatağının ıslahının yapılmasını istedi.
Kaynak: İHA