Akademik cinayette suçu gizleyen şahıs gözaltında

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Öğretim Üyesi Doç. Dr. Celalettin Özdemir'i, Profesör Ahmet G'nin fakültede şirket elemanı olarak çalışan bir kadın ile ilişkisini öğrendiği için öldürdüğü iddia edildi. Suçu gizlediği belirtilen Asuman S. de (28) gözaltına alındı.

Akademik cinayette suçu gizleyen şahıs gözaltında
Konya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'ndeki işlemleri tamamlanan cinayet zanlısı Ahmet G. ile Asuman S, adliyeye sevk edildi. Polis, Ahmet G. ve Asuman S'den gazetecilerin görüntü almaması için yoğun çaba sarf etti.

-İlişkisi ortaya çıkınca öldürdüğü iddiası


Suçunu itiraf eden Ahmet G'nin, fakültede şirket elemanı olan ve bir hafta önce başka bir fakülteye gönderilen Asuman S. ile ilişkisini, 6 ay önce eşinden boşanan Doç. Dr. Celalettin Özdemir'in öğrendiği bildirildi.

Olay günü Özdemir'in, odasında Ahmet G'ye durumu YÖK'e ve SÜ Rektörlüğüne bildireceğini söylemesi üzerine Ahmet G'nin sinirlendiği ve olayı gerçekleştirdiği öne sürüldü.

Ahmet G'nin daha sonra birlikte evlerine gittiği eşi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Handan G'nin üzerindeki kanı sorması üzerine, 'üzerime kimyevi madde döküldü' dediği belirtildi.

- Ceset, bulunmadan bir gün önce emeklilik dilekçesi vermiş

Eşiyle yaşadığı tartışma sonrası olayın gerçekleştiği Pazartesi gününden itibaren bir otele yerleşen Ahmet G'nin, buraya çağırdığı Asuman S'ye her şeyi anlattığı ifade edildi.

Ahmet G'nin parası kalmadığı, daha önce belirli aralıklarla para verdiği Asuman S'den 80 bin lira istediği öğrenildi.

- Odanın anahtarı toprağa gömülü bulundu, suç aleti bıçak yok

Ahmet G'nin ifadesi doğrultusunda olayı gerçekleştirdikten sonra üzerine kapıyı kilitlediği Celalettin Özdemir'e ait odanın anahtarının, SÜ Alaaddin Keykubat Yerleşkesi'nde gömdüğü yerde bulundu. Şüphelinin suç aleti bıçak ve kanlı gömleği, attığını söylediği Sakarya Mahallesi'ndeki çöp konteynerinde bulunamadı. Ahmet G'nin olaydan sonra emeklilik dilekçesi verdiği bildirildi.

Doç. Dr. Celalettin Özdemir'in cesedi, Alaaddin Keykubat Yerleşkesi'ndeki Mühendislik Fakültesi dekanlık binasındaki odasında dün bulunmuş, olayla ilgili, aynı üniversiteden Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet G. gözaltına alınmıştı.
Kaynak: AA