Soma'daki Maden Faciası

Maden-İş Sendikası Ege Bölge Şubesi Yönetim Kurulunun sendika genel merkezince görevden alınmasının ardından atanan yeni yönetim, 3 ayrı temsiliciliğin seçimlerini gerçekleştirdi.

Seçimler sonrasında 1 Nolu Şube ELİ ve Koza Altın Madeni koruyucu üyeliklerine Ali Gökmen, Hamza Aslan, Şevket Şahin, Cengiz Şahan ve Suat Hamarat, 2 Nolu Şube İmbat A.Ş, koruyucu üyeliklerine Engin Kurşunlu, Polat Tetik, Ufuk Yetim, Birol Karam ve İsa Adaş, 3 Nolu Şube Soma Kömür İşletmeleri koruyucu üyeliklerine ise Cafer Bülbül, Sadettin Bulut, Abdullah Aslantürk, Çetin Şahin ve Sefa Köken seçildi.
Üyeler, bir ay içerisinde alacakları karar sonrasında genel kurul toplantısı yaparak, başkan ve yönetim kurulu üyelerini seçecek.
Facianın hemen öncesinde, 10 Mayıs'ta yapılan genel kurulla iş başına gelen Tamer Küçükgencay yönetimindeki Maden-İş Ege Bölgesi Şubesi Yönetim Kurulu, 301 işçinin ölümüyle sonuçlanan facianın ardından işçiler tarafından "sessiz kalmak ve işveren yanlısı" tutum izlemekle suçlanmış, oluşan tepkiler üzerine istifa ettiğini açıklayan yönetim, genel merkez tarafından disiplin kurulu raporu doğrultusunda görevden alınmıştı.
Kaynak: AA