Şiirin Şampiyonları Ödüllerini Aldı

Altındağ Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen 6’ncı Ankara Şiir Olimpiyatları’nda dereceye giren yarışmacılar, ödüllerini aldı.

Şiirin Şampiyonları Ödüllerini Aldı

Ankara genelinde yapılan şiir yarışmasında, 7 farklı ilçeden 9 öğrenci ödüllerine kavuşmanın mutluluğunu yaşadı. Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki’nin de katıldığı ödül töreninde Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Erol Bozkurt, tüm ilçe Milli Eğitim Müdürleri, Şanlıurfa Eski Milletvekili ve Şair Mehmet Atilla Maraş, Şair Ali Akbaş, Şair Osman Özbahçe ve Avrasya Yazarlar Birliği Başkanı Yakup Ömeroğlu da yer aldı.

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki yaptığı konuşmada, şiirle uğraşan insanların topluma hiçbir şekilde zarar vermeyeceğinin altını çizdi. Bu durumu sadece şiirle sınırlandırmamak gerektiğini ifade eden Tiryaki, tüm edebi ve sanatsal faaliyetlere ilgi duyan bireylerin topluma katkı sağlayacağını söyledi.

Başkan Tiryaki, iyi bir eğitimi yansıtan unsurları, Türkçeyi doğru kullanma ve kendini en iyi şekilde ifade edebilme olarak belirledi. Şiir okumayı ve dinlemeyi çok sevdiğini kaydeden Başkan Tiryaki, “Eğer bu güzel mısraları çocuklar okuyorsa, şiirden daha fazla keyif alıyorum. Hatta bu dörtlükleri ezberlemeye çalışıyorum” dedi.

Tiryaki dereceye giren tüm öğrencileri tebrik etti.

MİNİK ŞAİRLERDEN BÜYÜK BAŞARI
Ortaokullararası şiir okuma kategorisinde birincilik Kızılcahamam’a gitti. Çağatay Ortaokulu öğrencisi Umut Enes Karataş, Edip Cansever’in ‘İçimden Doğru Sevdim Seni’ şiiriyle zirvenin sahibi oldu. Mehmet Akif Ersoy’un ‘Bülbül’ şirini dile getiren Yenimahalle Mehmet Emin Yurdakul Ortaokulu öğrencisi Mehmet Eren İrişti ise ikincilik elde etti. Etimesgut Özel Asfa Ortaokulu’ndan Nasuh Yıldırım, Abdurrahim Karakoç’a ait ‘Bu Dünya Hangimizin?’ şiirini okudu ve kürsünün üçüncü sırasında yer aldı.

ALTINDAĞ’I TEMSİL ETTİ
Liselerarası şiir okuma dalında ise Çankaya’dan Ceyhun Müftüoğlu, birinciliği kimseye bırakmadı. Ankara Atatürk Lisesi öğrencisi Müftüoğlu, Edip Cansever’in ‘Mendilimde Kan Sesleri’ şiiriyle izleyicileri büyüledi. Yarışmaya Gölbaşı’ndan katılan ve Şehit Sebahattin Koçak İmam Hatip Lisesi öğrencisi olan Doğukan Yıldırım, ikinci sırada yer aldı. Doğukan, Necip Fazıl Kısakürek’in ‘Çile’ şiiriyle kulakların pasını sildi. Altındağ’a üçüncülük getiren isim ise Esenevler Anadolu Lisesi’nde eğitim gören Ali Duran oldu. İsmet Özel’in ‘Münacaat’ şiirini seslendiren Duran, Altındağ’ı en iyi şekilde temsil etti.

EDEBİYATA YENİ DÖRTLÜKLER
Liselerarası şiir yazma alanında ise birbirinden güzel mısralar kâğıda döküldü. Kalecik Anadolu Öğretmen Lisesi’nden Burak Bozkurt, kendi yazdığı şiiriyle şampiyon oldu. Esenevler Anadolu Lisesi öğrencisi Seda Gümüş, dizeleriyle Altındağ’ı ikinciliğe taşıdı. Etimesgut Satı Kadın Kız Teknik Meslek Lisesi’nden Mehmet Batuhan Kaynakçı ise üçüncü sırada yer aldı

Kaynak: İHA