Milas'ta Hanımlar El Becerilerini Sergiledi

Milas Halk Eğitimi Merkezinde açılan çeşitli el sanatları kurslarına katılan hanımlar, yıl boyunca hazırladıkları birbirinden güzel el işi ürünlerden oluşan bir sergi açtı.

Milas'ta Hanımlar El Becerilerini Sergiledi

Milas Halk Eğitimi Merkezi, hayat boyu öğrenme faaliyetleri kapsamında açtığı kursları sergiyle taçlandırmaya devam ediyor. Halk Eğitim Merkezinin el sanatları alanında açtığı 15 kursa katılan 328 kursiyer, ekim ayından bu yana ürettikleri el emeği göz nuru el işlerini ‘El Sanatları Yıl Sonu Sergisi’nde izleyicilerin beğenisine sundular. Halk Eğitimi Merkezi Toplantı Salonu’nda düzenlenen törenle açılan sergiye yoğun ilgi yaşandı. Davetliler, hanımların el işi ürünlerine hayran kaldı.

“İNSAN RUHUNDAKİ ZERAFETİ VE İNCELİĞİ YANSITTILAR”
Kursiyerlerin çalışmalarını oldukça başarılı bulduğunu belirten Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mehmet Kaplan, el sanatı niteliği taşıyan bu eserlerin insan ruhundaki zarafet ve inceliği yansıttığını söyledi.

Sergide yer alan eserleri, unutulmaya yüz tutmuş köklü kültür mirasının değerli örnekleri olarak niteleyen Kaplan; “Bu güzel eserlerin üretiminde birlikte çalıştığımız tüm personelime, kursiyerlerimize, çalışmalarımızda bize yardımcı olan, destek sağlayan yöneticilerimize, çalışmalarımızın tanıtımında ve toplumla paylaşılmasında önemli katkılar sağlayan seçkin yerel basın mensupları ve kuruluşlarına, sergi açılışına katılıp bizleri şereflendiren misafirlerimize ayrı ayrı içten teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum” dedi.

2013-2014 öğretim yılının başından bu yana 10 okuma-yazma, 112 mesleki ve teknik ve 121 genel kurs olmak üzere toplam 243 kurs açtıklarını ifade eden Kaplan, bu kurslar ile 7 bin 44 kişiye hizmet verdiklerini ve 3 bin 632 kurs bitirme belgesi düzenlendiklerini belirterek; “Çalışma Takvimi doğrultusunda Temmuz-Ağustos aylarında kısa süreli yaz kursları ve spor kursları kurumumuzca açılacaktır. 7’den 70’e hayat boyu öğrenme hedefi ile farklı öğrenim ve yaş gruplarından bireylerin, toplumsal değişime uyumlarını sağlayacak, bilgi, beceri ve yeteneklerini geliştirecek, iş bulmalarını sağlayacak kurslar açarak onların mutluluklarına katkıda bulunmayı amaçlıyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA