Besicilere Ücretsiz Kene İlacı Dağıtıldı

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, hayvancılığın yoğun olduğu mahallelerde ve yaylalarda kene şikayetleri artınca yetkililer harekete geçti.


Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Burhaniye Belediyesi’nin temin ettiği 68 bin doz ilaç ücretsiz olarak dağıtıldı. Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü’nün bahçesinde yapılan ilaç dağıtımı ilgi gördü. İlçe Sağlık Müdürü Dr. Faruk Kendigelen, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Dursun Okur, belediye yetkilileri ve veterinerlerin katıldığı dağıtım sırasında besicilere ilaçların nasıl kullanılacağı anlatıldı. Ücretsiz ilaç alan besiciler mutlu olurken, kenelerin çok olduğunu ve faydalı olmasını umduklarını söylediler. Ücretsiz ilaç alan Sübeylidere mahallesinden İsmail Geniş, “Hayvanlar da kene çok. 2 paket ilaç verdiler. Uygulamayacağım. İnşallah faydalı olur” dedi.

Korucaoluk mahallesinden Fevzi Yılmaz da, “Bu yıl hayvanlarımızda çok sayıda kene var. Bu ilaçları kullanacağım. Faydalı olacağına inanıyorum” dedi.

Havaların ısınmasıyla birlikte kene şikayetlerinin arttığını anlatan Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Dursun Okur, “İl müdürlüğünden 18 bin doz, Burhaniye belediyesinden de 50 bin doz kene ilacı temin ettik. Bunları Karadere, Korucaoluk, Kırtık, Yaylacık ve Sübeylidere mahallelerindeki hayvan sahiplerine dağıtıyoruz. Bir taraftan da konu ile ilgili eğitim çalışmalarına ağırlık verdik. Vatandaşlarımızı kenelerle yaşamayı öğretmeliyiz. Kaymakamımızın desteğiyle kenenin yoğun olduğu bölgelere keklik veya sülün salmak istiyoruz” dedi Kenelerin hayvanlarda hastalık oluşturduğunu anlatan Veteriner Hekim Jale Küçükkaya da, “Keneler insanlarda Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığına neden olabiliyorlar. Ayrıca hayvanlarda büyük verim kayıplarına neden oluyorlar. Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü olarak hayvan sahiplerine ücretsiz ilaç dağıtıyoruz. Ayrıca kene zararları konusunda bilgiler veriyoruz” dedi.

Kaynak: İHA