73 Yaşındaki Usta Öğreticinin 27 Yıllık Gururu

Konya merkez ve köylerinde 27 yıl makine nakışı usta öğreticiliği yapan 73 yaşındaki Seyyide Gencer, talebelerinin yetiştirdiği kadınların sergisinde duygulandı. Gencer'e, 27 yılın anısına bir plaket verildi.

Karatay Halk Eğitim Merkezi'nde kurs gören kadınların el emeği göz nuru ürünleri Sedirler Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen törenle sergilenmeye başlandı. Sergiye gelenlerden biri de 27 yıl aynı kurumda makine nakışı usta öğreticisi Seyyide Gencer oldu.
Elinde bastonu ile yürümekte zorlansa da öğrencilerinin yetiştirdiği kadınların sergisini görmek için gelen Gencer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Karatay Halk Eğitim Merkezi'ne bağlı olarak açılan mahalle ve köylerdeki kurslarda 27 yıl makine nakışı usta öğreticisi olarak çalıştığını söyledi.

Yüzlerce kadın ve kıza makine nakışı yapmayı öğrettiğini belirten Gencer, bunlardan birinin de kendi kızı olduğunu, daha sonra onun da usta öğretici olarak hizmet vermeye başladığını anlattı. Gencer, binin üzerinde kadına faydasının dokunduğuna işaret ederek, yetiştirdiği usta öğreticilerin de çeşitli kurumlarda makine nakışı öğrettiğini vurguladı.
Gencer, "73 yaşındayım. 27 sene makine nakışı hocalığı yaptım Karatay Halk Eğitim Kurumu'nda. Hayroğlu, Ovakavağı, Darma gibi köylerde çalıştım. Merkezde ve köylerde 27 senem geçti. 1987'den itibaren başladım. Her sene 40 kursiyere eğitim verdim. Yüzlerce öğrenci yetiştirdim. Köylerdeki birçok kız çeyizini benden öğrenerek yaptı. 9 çocuğum vardı. Hem onlara baktım hem de mesleğimi sürdürdüm. Kızlarımdan bir tanesini de usta öğreti oldu. O da kızlarına öğretiyor. Ama, onlar hem makine nakışı öğreniyorlar hem de okulda eğitim görüyorlar" dedi.

Sergiyi gezerken elindeki bastonuyla herkesin ilgi odağı olan Seyyide Gencer'e, 27 yıllık emeğinden dolayı Karatay Halk Eğitim Merkezi Müdürü Osman Öz tarafından plaket takdim edildi. Makine nakışı ile işlenen el emeği ürünleri inceleyen Gencer, duygulu anlar yaşadı.
Kaynak: AA