Mhp’li Akçay’dan Anlamlı Teklif

MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşmelerine başlanan Torba Kanun Tasarının adının "Soma Kanun Tasarısı" olarak değiştirilmesini teklif etti.

Mhp’li Akçay’dan Anlamlı Teklif

MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşmelerine başlanan ve Soma’daki maden kazasında hayatını kaybedenlerin yakınları ile bu kazada yaralananlar ve madencilerin çalışma şartlarıyla ilgili düzenlemelerin de yer aldığı 1/931 sayılı İş Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısının adının “ Soma Kanun Tasarısı olarak değiştirilmesini istedi. Soma’da hayatını kaybeden madencilerin yakınları ile bu kazada yaralananlar ve madencilerin çalışma şartlarıyla ilgili düzenlemelerin de içinde yer aldığı 931 sayılı İş Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısının görüşmelerine TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda başlandı. Görüşmeler öncesinde usul hakkında söz alan komisyon üyesi MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, kanun tasarısının isminin Soma Kanun Tasarısı olarak değiştirilmesini isteyerek bu yönde teklif verdi

MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay’ın teklifinin gerekçesinde şu ifadeler yer aldı: “13/5/2014 tarihinde Soma’da meydana gelen maden kazasında 301 madencimiz hayatını kaybetmiştir. Bu kanun kamuoyunda Soma’daki maden işçileriyle ilgili düzenlemelerin yapıldığı kanun olarak bilinmektedir. Bu tasarıda Soma’daki maden kazasında hayatını kaybedenlerin ailelerinin ve kazadan yaralı kurtulan madencilerin talepleri tam olarak karşılanmasa da bu kanun tasasında Soma’daki maden kazasında hayatını kaybedenlerin yakınları ve madencilerle ilgili bazı olumlu düzenlemeler yapılmaktadır. Soma’daki maden kazasında hayatını kaybeden madencilerimizin anısını yaşatmak için bu kanunun tasarısının adının Soma Kanun Tasarısı (Soma Kanun Tasarısı (İş Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı) olarak değiştirilmesi uygun olacaktır.”
Kaynak: İHA