Kar-mek'de Yıl Sonu Sergi ve Sertifika Töreni

2013-2014 Eğitim Öğretim yılında Kartepe Meslek Edindirme Kursları’nda (KAR-MEK) yıl sonu sergi ve sertifika törenleri başkanların katılımı ile Maşukiye Kurs Merkezi’nde devam edildi.

Kar-mek'de Yıl Sonu Sergi ve Sertifika Töreni
Başkan Üzülmez, kursiyerlere ürünlerinin satışını yapabilecekleri alanlara kavuşturma hedefiyle bir çalışma içinde olduklarını açıkladı.


Kartepe Belediyesi ile Kartepe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen KAR-MEK kurslarında yılsonu sergileri ve belge törenlerinde kursiyerlerin heyecanına Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, Ak Parti Kartepe İlçe Başkanı Hasan Kandaz, Ak Parti Kartepe İlçe Kadın Kolları Başkanı Sevim Balaban, Kartepe Kaymakamı Ayhan Durmuş, Kartepe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Cansız, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Sadık İskender, belediye başkan yardımcıları ve meclis üyeleri, Milli Eğitim Şube Müdürleri, muhtarlar, okul müdürleri, eski İl Genel Meclis üyesi Hüseyin Yazıcı ve Maşukiyeliler ortak oldu. KAR-MEK Maşukiye Kurs Merkezi Usta Öğreticisi Emine Kahraman nezaretinde giyim branşında 16 kursiyer ve mefruşat branşında 31 kursiyerin yılsonu sergi açılışında konuklara hitap eden Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, “KAR-MEK kurslarında kadınlarımıza el beceri ve sanat kursları, gençlerimize de spor ve oyun zeka kursları, enstürman kursları yanında zihinsel engellilere yönelik öz bakım kursları, model uçak yapım kursları ve dil kursları verilmektedir. Bugün Maşukiye Mevlana Kurs Merkezi’nde de bayanlarımıza yönelik giyim ve mefruşat kurslarını düzenledik. Yıl boyunca KAR-MEK kurslarında 130 kursta 32 branşta 2562 kursiyerimize eğitim verildi” dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin önderliğinde, diğer ilçe belediyelerinde ve Kartepe Belediyesi’nde uygulanan meslek edinme ve sanat kurslarında ortaya çıkartılan emeklerin aile bütçesine katkı getirmesi adına uygulayacakları projeden de bahseden Başkan Üzülmez, “Bu kurslarda kursiyerlerin elde ettikleri becerilerinin bir manada aile bütçesine katkı sağlayacakları, sadece çocuklarına ve kendilerine bir çeyiz anlamında sınırlı kalmayacağı bir dönemi de başlatmak istiyoruz. Şu anda Kartepe Belediyesi olarak bütün kurslarda ortaya çıkartılmış olan bu güzel ürünlerin, isteyen kursiyerler tarafından, bizim belirlediğimiz bir mekanda kendilerinden hiçbir ücret talep edilmeden satışlarını sağlayacağımız mekanların hazırlıklarına başladık” dedi.

Bilginin önemine değinen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Eğitimin yaşı yok. Yüce kitabımızda rabbimiz buyuruyor; Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu. Her zaman bilgi önemsenmiş. Bu bilgiyi bazen kitaptan öğreniriz. Bazen de birisinden öğrendiğimiz maharettir, sanattır, bir meslektir. Güzel ve bize lazım olan, hayatımızda bize yararlı olacak her şeyi öğrenmek. Bu kurslarda aklınıza ne geliyorsa, insan hayatında insanımıza faydalı olacak meslekleri öğretiyoruz” dedi.

Yıl boyu aldıkları eğitim sonrası kurs bitirme belgelerini protokolün elinden alan kursiyerlerin eserlerinin yer aldığı serginin açılışı ardından büyüleyici eserler beğeni ile gezildi.
Kaynak: İHA