Dikili Dünya Şairi Nazım'ı 'muhteşem'Andı

Usta şair Nazım Hikmet Ran’ın 51’inci ölüm yıldönümü, Dikili Belediyesi tarafından düzenlenen gecede anıldı.

Dikili Dünya Şairi Nazım'ı 'muhteşem'Andı
Törene, CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger ve Türkiye'nin reyting rekorları kıran dizisi Muhteşem Yüzyıl'da "Şeker ağa" rolüyle beğeni toplayan Yüksel Ünal katılırken, Pragsis Müzik Grubu’da sahne aldı.
Çağdaş Türk şiirinin en önemli ustalarından Nazım Hikmet Ran ölümünün 51’inci yılında Dikili Belediyesi Kültür Evi ve Çandarlı Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Nazım’dan Nazım’a Şiirler” etkinlikleriyle anıldı. Dikili Belediyesi Kültür Evinde gerçekleşen anma töreninde usta şairin şiirleri okundu, müzik dinletisi yapıldı. Nazım Hikmet’i anma programına CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, CHP Dikili İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şener ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, Dikili Belediyesi Birim Müdürleri, ünlü oyuncu Yüksel Ünal, Yazar Ali Kaya, başarılı müzik grubu Pragsis, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda vatandaş ve eğitimci katıldı.

Nazım'ın şiirlerle, türkülerle ve şarkılarla anıldığı etkinlik gecesinde yerel sanatçılar Ercan Zeray bağlamasıyla, Celal Kıran sesi ve gitarıyla, Mehtap Kazan da sesiyle renk kattı. Grup Pragsis ise söylediği ezgilerle katılımcılara keyifli anlar yaşattı.

"NAZIM DEVRİMDİR, KARDEŞLİKTİR"
Açılış konuşmasını yapan Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, “Nazım Hikmet için söylenebilecek en güzel şey isminin, yapıtlarının ölümsüzlüğüdür. Yok, edilemeyen eserleri kültürümüze ışık tutmaya devam edecektir. Bizlerde onların gösterdiği yolda yürüyeceğiz” dedi.

Şiirleriyle, özgürlük, bağımsızlık mücadelesiyle bizden önceki nesilleri, bizleri ve bugün de gençleri etkileyen kocaman çınar, vatanını her kalp atışında büyük kararlılıkla seven Nazım'ı anlatmak için kelimelerin yetersiz olacağını söyleyen Başkan Tosun şöyle konuştu: “Çünkü o devrimdi, çünkü o kardeşlikti. Çünkü o dayanışmaydı, barıştı… Onun dünyasında Türkiye; doğanın, sevginin, özgürlüğün, değişimin, gücünün, direnmenin kaynaştığı bir duygu coğrafyasıdır. Onun yüreği hep bu toprak için attı. Bu toprağın, üzerinde yaşayanların ve yaşananların sesi ve vicdanı oldu. Yoksulun yanında, yoksullukların karşısında oldu. Şiirleri milyonların sesi, yüreğindeki sevdanın özlemin adı oldu. Şiirleri bizim türkümüzdür, anlatılan bizim hikayemizdir.”
CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger de gurbette ülkesine ve memleketine dair ödüller almış çok önemli bir insanın, yetişmiş olduğu topraklara geri dönme özlemiyle yapmış olduğu tüm eserleri saygıyla andığını belirtti.

ŞEKER AĞA GÜLDÜRDÜ
Muhteşem Yüzyıl dizisinde "Şeker ağa" rolüyle milyonların gönlünde taht kuran Yüksel Ünal’ın da katıldığı gecede, katılımcılara anekdot aktaran Ünal, programa katılanları yaptığı esprilerle güldürürken, okuduğu şiir ile hüzünlendirdi

Kaynak: İHA