Chp Manisa Milletvekili Hasan Ören Soru Önergesi Verdi

CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören, TBMM’de İçişleri Bakanı Efkan Ala tarafından yazılı cevaplandırılmak üzere bir soru önergesi verdi.

Ören, yaptığı açıklamada, 301 işçinin hayatını kaybettiği Soma’daki maden faciasının faturasının vali ve emniyet müdürüne kesildiğine dikkat çekerek yetkililerin sorumluluktan kurtulmaya çalıştığını öne sürdü.
Manisa valisinden sonra emniyet müdürünün görevden alınarak merkeze çekildiğini belirten Ören, şunları söyledi: "Vali Abdurrahman Savaş bir yıl, Emniyet Müdürü Erhan Alkaya sadece üç ay Manisa’da görev yapmışlardır. Kazanın ilk gününden itibaren iktidarı ile muhalefeti birlikte acıları paylaştı. Facianın sorumlusu kömür madenlerini taşeron şirkete verenler, iş güvenliği tedbirlerini almayarak 301 işçinin ölümüne neden olanlar ve gerekli denetimleri yapmayan, yaptığı halde eksikleri görmezden gelenlerdir."
Ören'in, İçişleri Bakanı Sayın Efkan Ala tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını istediği bazı sorular şöyle:
“Manisa valisinden sonra emniyet müdürü görevden alınarak merkeze çekilmiştir. Sorumluluktan kurtulmak için vali ve emniyet müdürünün görevden alındığı iddia edilmektedir. Yapılan protestoların bu atamalarda etkili olduğu düşünülmektedir. Vali Abdurrahman Savaş bir yıl, Emniyet Müdürü Erhan Alkaya üç ay Manisa’da görev yapmışlardır. Bilindiği üzere devlet görevlerinde üç ay başarı veya başarısızlık için bir gösterge değildir. Bu atamalarda Soma’da yapılan protesto gösterilerinin bir etkisi olmuş mudur?"
Kaynak: İHA