'Atatürk Evi'Nin Turizme Kazandırılması İsteği

Muratlı Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu, Atatürk'ün 3 Haziran 1936'da ilçeyi ziyaretinde gezdiği "Atatürk evi"nin, yerel yöneticiler tarafından turizme kazandırılmasını istedi.

Hersanlıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Muratlı ve Tekirdağ'ın tanıtımı açısından tarihi değerleri önemsediklerini ve turizme kazandırmak istediklerini söyledi.

Büyükşehir Belediyesinin, mevcut adanın eski haline dönüştürülmesi, eski göçmen evlerinin yeniden inşa edilmesi şartıyla bölgede koruma amaçlı bir imar planı geliştirmesi gerektiğini belirten Hersanlıoğlu, şöyle konuştu:
"Koruma amaçlı imar planıyla, yeniden aslına uygun şekilde Atatürk'ün kurduğu planlar örneğinde yerler üretilerek İstanbul'a ve Türkiye'ye tanıtılmalı. Bölgeye gelecek yerli ve yabancı turistlerin bu göçmen evlerinde bir gece konaklamaları sağlanmalı. Bu değerin bir turizm potansiyeli oluşturacağını kanaatindeyim. Ayrıca, yerel yöneticilerin, Atatürk evinin tanıtımı ve turizme kazandırılması için çalışma başlatması gerekiyor."
Hersanlıoğlu, bölge turizmine canlılık getirecek Yavuz Sultan Selim anıt mezarı projesinin de kısa sürede hayata geçirileceğini kaydetti.

Kaynak: AA