Abd Dışişleri Bakanı Kerry, Lübnan'da Açıklaması

Lübnan'ı ziyaret eden ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Başbakan Temmam Selam ile biraraya geldi.

Kerry, başkent Beyrut'taki Başbakanlık konutunda yapılan görüşmenin ardından düzenlediği basın toplantısında, ülkesinin, Lübnan'ın güvenliği, istikrarı, egemenliği ve silahlı kuvvetlerine destek verdiğini belirtti.

Suriye rejiminin halkına karşı savaştığını ifade eden Kerry, "İran, Rusya ve Hizbullah'ı, Suriye'deki krizi sona erdirmek için yasal çerçevede çaba göstermeye davet ediyorum. Zira tek çözüm yolu siyasidir" dedi.

Cumhurbaşkanının seçimine ilişkin ise Kerry, "Bu süreçte seçimin yapılması ve bu boşluğun doldurulması, Lübnan için önemli hale gelmiştir" diye konuştu.


-Lübnan'daki Suriyelilere yardım
Kerry, ülkesinin, Suriye'deki çatışmaların etkilerini hisseden Lübnan ve halkının yanında olduğunu vurgulayarak, uluslararası toplumu, Lübnan'a ve "bu insanlık dramının" sıkıntısını çeken diğer ülkelere verdikleri destek sözlerini yerine getirme çağrısı yaptı.
ABD'nin, Suriyeli sığınmacılara 290 milyon dolar ek yardım tahsis ettiğini aktaran Kerry, "Bu yardımın 51 milyon doları Lübnan'daki sığınmacılara tahsis edildi. Böylece ABD'nin sadece Lübnan'a yaptığı yardım 400 milyon dolara yükseldi. Açık söylemek gerekirse bu meblağlar yetersiz" diye konuştu.

(Sürecek)
Kaynak: AA