Pütürge'de Organik Tarım ve Sebzecilik Toplantısı

Malatya’nın Pütürge İlçesi’nde Organik Tarım ve Sebzecilik konusunda değerlendirme toplantısı yapıldı.

Pütürge'de Organik Tarım ve Sebzecilik Toplantısı

Toplantıya İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ali Selvi, İnönü Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nden Yrd. Doç Dr. Özlem Altuntaş, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Selahattin Günci, Organik tarım ihracatçısı ve üreticisi İbrahim Altuntaş, Ziraat Odası Başkanı Kürşat Ayaydın, Pütürge ve Doğanyol İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürleri Mustafa Olmuş ve Savaş Özen, üreticiler ve teknik personel katıldı.

İşletme hakkında bilgiler aldıktan sonra bir değerlendirme konuşması yapan Tarım İl Müdürü Ali Selvi, "Bu bölgelerimiz organik tarım açısından oldukça elverişli. Bu nedenle organik tarım alanlarının ve üretim miktarının her yıl katlanarak artması gerekmektedir. Bunun için daha bilinçli mücadele yöntemlerini tercih ederek, üreticilerimizi organik tarıma yönlendirmeliyiz. Bu konuda üreticilerin bilinçlendirilmesi için Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak teknik ve eğitim anlamında her türlü desteği vermeye hazırız" dedi.

Daha sonra organik tarım üretimi yapılan işletmeyi gezen Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi, kurutma ünitelerini, soğuk hava depolarını ve Sırık Domates demonstrasyonunu inceledi. Soğuk hava depolarında kurutmalık domates, patlıcan ve diğer çeşitlerinin saklanmasıyla ilgili olarak da, bu bölgede sebzeciliğinin önünün açık olduğunu, bu nedenle çalışmaların giderek artacağını söyledi.

Kaynak: İHA