Mali Tatil Açıklaması

Malatya Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Ramazan Bozkurt, “Mali tatil süresi içinde tüm meslek mensupları bürolarında özellik arz eden konular için gerekli eleman bulunduracak olup ;bu işlemler dışında yapılması gereken iş ve işlemler mali tatil uygulaması bitiminden sonra yerine getirilecektir” dedi.


SMMMO Başkanı Ramazan Bozkurt, mali tatille ilgili yaptığı yazılı açıklamada, “3568 sayılı Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik Kanunu hükümlerine göre faaliyette bulunan meslek mensuplarının, 1-20 Temmuz günleri arasında mer’i mevzuata göre yapmaları gereken bazı vergi ve sosyal güvenlik işlemelerini 20 Temmuz tarihinden sonraya erteleyerek meslek mensupları ve yükümlülere kolaylıklar getiren 5604 sayılı Mali Tatil İhdas Edilmesi Hakkında Kanun, 28/03/2007 tarihli ve 26476 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak aynı gün itibariyle yürürlüğe girmiştir. Yasanın 1’inci maddesine göre, her yıl Temmuz ayının birinden yirmisine kadar (yirmisi dahil) mali tatil uygulanmakta, Haziran ayının son gününün tatil günü olması halinde ise, mali tatil, temmuz ayının ilk iş gününü takip eden günden başlamaktadır. Bu düzenlemeye göre, 2014 yılında mali tatilin son gününü izleyen tarihten itibaren yedinci gün, diğer bir ifadeyle 27 Temmuz 2014 günü Pazar gününe denk gelmekte, izleyen 28 Temmuz 2014 günü ise Ramazan Bayramının başladığı gün olmaktadır. Bu durumda, yedi günlük yasal süre Ramazan Bayramının son gününden sonraki 31 Temmuz 2014 Ayni aya ait Vergi ve Sigorta Ödemeleri de 31 Temmuz 2014 tarihinde ödenecektir” ifadelerini kullandı.

“Mali tatil süresi içinde tüm meslek mensupları bürolarında özellik arz eden konular için gerekli eleman bulunduracak olup, bu işlemler dışında yapılması gereken iş ve işlemler mali tatil uygulaması bitiminden sonra yerine getirilecektir” diyen Bozkurt, açıklamasını şöyle tamamladı:
“Bu konuda mükelleflerin duyarlı olmaları ve farklı bir talepte bulunmamalarını önemle rica ederiz. Şunun özellikle bilinmesini isteriz ki yaptığımız işin önemi ve özelliği gereği bedenen ve fikren yoğun bir çalışma isteyen mesleği icra etmekteyiz. Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik şartlar gelişen teknoloji bizlerin bu çalışmayı yapmasını zorunlu kılmaktadır Tüm kamuoyunun bu çalışmamızın karşılığında da hem yaptığımız işe hem de bizlerin sosyal kazanımlarına saygı duyması en büyük isteğimizdir. Bu yılki Mali Tatilin Başta Meslek Camiamız olmak üzere Ülkemize ve Tüm iş Dünyasına hayırlı olmasını diler, tüm meslektaşlarımın güzel bir tatil geçirmesini temenni ederiz”
Kaynak: İHA