Kartepe’de Parkların Zeminine Kauçuk Döşeniyor

Kartepe Belediyesi, parklardaki oyun gruplarında oluşabilecek kazalara karşı çocukların korunabilmeleri adına merkez parklarda çocuk oyun grubu alanlarının zeminini kauçuk ile döşüyor.

Kartepe’de Parkların Zeminine Kauçuk Döşeniyor

Kartepe Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Kartepeli çocukların daha rahat ve güvenli ortamda oyun oynamaları adına yürütülen çalışmanın ilk etabı Arslanbey, Sarımeşe ve Derbent’teki 4 parkta gerçekleştirdi. Kartepe Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, park revizyon çalışmaları kapsamında merkezi parkların zeminini kauçuk ile kaplamaya başladı.

Çocukların daha güvenli alanlarda oynamaları için yapılan düzenlemeler çerçevesinde ekipler Sarımeşe bölgesinde Deliorman ve Hanım Sokak Parkları ile Şefkatiye Parkı ve Hikmetiye Parkları’nda oyun grubu ve aletli spor alanlarının zeminine kauçuk döşedi. Ekipler yaptığı çalışma ile Şefkatiye Parkı’nda 115, Deliorman Parkı’nda 125, Hanım Sokak Parkı’nda 100 ve Derbent Hikmetiye Parkı’nda 160 metrekarelik alanlara kauçuk döşedi. Yerleştirilen kauçuklarla parkta oyun oynayacak çocukların oluşabilecek kazalara karşı korunması sağlayan çalışma diğer park alanlarında da uygulanmaya devam edecek. Kartepe Belediyesi’nin kauçuk kaplama uygulaması aileler tarafından da beğeni toplamakta.
Kaynak: İHA