Kartepe’de Havuzlar Hazır

Kartepe Belediyesi, 13 farklı bölgedeki okul bahçesine kurduğu portatif yüzme havuzlarında Kartepeli çocuklara yüzme öğretiyor.

Kartepe’de Havuzlar Hazır
Yaz spor okulları bünyesinde Kartepeli çocukların ücretsiz faydalanacağı havuzlar 7 Temmuz 2014 Pazartesi günü hizmet vermeye başlayacak.
Okulların tatile girmesiyle çocukların boş zamanlarını değerlendireceği ve güzel arkadaşlıklar edineceği yaz spor okulları bünyesinde bu yıl ilk defa uygulanan portatif havuzlar 13 farklı noktada okul bahçelerine kuruldu. 7 Temmuz pazartesi start alacak yaz spor okulları bünyesinde yüzme eğitiminin de verileceği havuzlar Uzunçiftlik Rabak ve Osmangazi Okulu’nda, Köseköy İstasyon Okulu ve Pirelli A.L. ile Yeşilkent bölgesinde Halise Türkkan Okulu, Maşukiye Leyla Sarıgöl Okulu, Arslanbey İlkokulu, Suadiye İlkokulu, Derbent Ata Okulu, Acısu Türk Fransız Kardeşliği Okulu, Sarımeşe Okulu, Eşme Okulu, Uzuntarla Kubilay Okulu bahçesinde kuruldu. 6-13 yaş grubu çocukların Pazar hariç her gün saat 10.00 ile 18.00 arası faydalanacağı havuzlar pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri erkek öğrencilere diğer günler kız öğrencilere tahsis edildi. Ücretsiz yüzme eğitimi alarak havuzdan yararlanacak öğrencilerin kayıt için başvuru formları ile idrar tahlili sonuçlarını yetkililere teslim etmeleri yeterli.

Kartepeli çocukları havuzlarla buluşturmaktan mutlu olduklarını belirten Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, “Yaz spor okullarının en çok ilgi gören branşı şüphesiz yüzme. Biz de bunu bildiğimiz için portatif havuzları okul bahçelerine kurarak daha çok çocuğumuza yüzme sporu öğretmeyi hedefledik. Uzman eğitmenler nezaretinde hijyen koşulları sağlanan havuzlarla denize gidemeyen Kartepeli çocukları havuzla buluşturmuş oluyoruz. Bu etkinliğimizle çocuklarımıza hem spor bilinci aşılarken hem de özgüvenlerini geliştirmelerine katkı veriyoruz. Eğlenceli bir yaz dönemi geçirmelerini sağlama hedefiyle gerçekleştirdiğimiz bu havuzlara gösterilen ilgi bizleri çok mutlu etti. Sıcak havalarda göletlere, denizlere giden ve üzücü sonuçlar doğuran olayların önüne geçeceğine inandığımız havuzlarla çocuklarımız çok daha güzel bir tatil dönemi geçirmiş olacak. Geleceğimizin teminatı çocuklarımıza yönelik hizmetlerimiz çeşitlenerek artacaktır” dedi.

Kaynak: İHA