Diyanet İşleri Başkanı Görmez Soma'da

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez 13 Mayıs tarihinde meydana gelen maden faciasında hayatını kaybeden 301 maden işçisinin 39'unun kabrinin bulunduğu Maden Şehitliği'ni ziyaret etti.

Diyanet İşleri Başkanı Görmez Soma'da

Soma ilçesindeki maden faciasında hayatını kaybeden işçilerin yakınları ve faciadan kurtulan işçilerle iftar yapmak üzere Soma'ya gelen Görmez ilk olarak Soma Belediye mezarlığında bulunan maden şehitliğinde şehit madencilerin mezarlarını ziyaret etti. Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Soma Kaymakamı Mehmet Bahattin Atçı ve İlçe Müftüsü ile birlikte şehitlik ziyareti yapan görmez mezarları teker teker dolaşarak dua etti. Türkiye'nin çeşitli ile ve ilçelerinden gelen vatandaşların mezarların üzerine bıraktığı şiirleri ve mektupları okuyan Görmez, işçiler için dua etti. Ardından Ankara Kocatepe Cami İmam Hatibi Hafız İsmail Coşar ve Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Osman Şahin ile Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Hasan Kamil Yılmaz, Kur'an-ı Kerim okudu.

AİLELERLE İFTARDA BULUŞTU
Daha sonra maden faciasının acısını yaşayan maden işçilerinin aileleriyle iftar sofrasında buluşan Görmez, ailelerin iftar masalarını teker teker gezerek 'Hayırlı Ramazanlar' geçirmeleri dileklerini iletti.

Şehit ailelerine hitap eden Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, "Çok kıymetli kardeşlerim öncelikle davetimizi kabul ettiğiniz için bu gece mütevazi iftar sofrasında bizlerle birlikle olduğunuz için herbirinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Siz bize şeref verdiğiniz. Bu iftar sofrasında sizlerle birlikte olmaktan büyük bir bahtiyarlık duyduğumuzu ifade etmek istiyorum. Çok kıymetli kardeşlerim biliyorum, Soma'da yaşanan facia sonucu yakınlarını edebiyete gönderen kardeşlerimizin hala yürekleri yaralı. Ancak şunu ifade etmek istiyorum. Öncelikle cenabı hak her birinizi yüreğine huzur versin ve Rabbimiz bir daha hiçbirimize ve milletimize bir daha böyle acılar yaşatmasın. Çok kıymetli kardeşlerim ne mutlu bize ki, bizim için ölüm sevgiliyle buluşmadır. Allah'ın cenneti, Allah'ın cemaliyle buluşmanın en güzel vesilesidir. Biz dünya hayatını fani bilenlerdeniz. Biz baki olanın, ebedi olanın ahiret yurdu olduğuna iman etmiş bir milletiz. Öyle bir inancın mensubu olmaktan büyük bir iftihar duyuyoruz." dedi.

SOMA'YA DÜŞEN ATEŞ, HER KARDEŞİMİZİN EVİNE DÜŞTÜ
50 gün önce Soma'da herkesin yüreğini yakan, bir facia yaşandığını belirten Görmez konuşmasının devamında şunları söyledi, "Ancak şunu ifade etmek isterim ki ebediyete giden kardeşlerimiz aynı zamanda bize büyük dersler vererek gittiler. Milletçe biz çok şeyler öğrendik onlardan. Rabbimiz her birini cennetine koysun. Rabbimiz her birini sevgili Peygamberimiz Muhammed Mustafa'yla buluştursun. Rabbimiz her birisine gani gani rahmet eylesin. Onlar bize çok şeyler öğrettiler. Ama öğrettikleri en büyük şey millet olarak ruh köklerimize hala ne kadar bağlı olduğumuzu gösterdiler. Soma'ya ateş düştü. Soma'ya düşen ateş, Türkiye'nin doğusunda, batısında, kuzeyinde, güneyinde yaşayan her kardeşimizin evine düştü. Bu, vicdanlığını kaybetmiş, bütün insanlığa büyük birer derstir. Buraya gelmeden önce şehitlerimizin mezarlığını ziyaret ettik, o mezarlığa çocukların bıraktığı yazılar, mektuplar var. Onların bazılarına gözlerim ilişti. Okumakta zorluklar çektim. Babalarına mektup yazan çocuklarımız var. Onların yazdığı mektuplar, her birimizi büyük bir derstir. Vicdanına kaybetmiş insanlığa büyük bir derstir. Onun için Soma bize gösterdi ki biz Allah'a hamd olsun biz köklerimizi kaybetmedik. Biz, sevinçlerimizi paylaştığımız gibi hüzünlerimizi de üzüntülerimiz paylaşıyoruz. Birimizin acısı hepimizin acısı oldu. Bun görmekten bunu yaşamaktan büyük bir mutluluk duydum. Rabbimiz, milletçe bize daima bu şuuru ihsan eylesin, hiç bir zaman hepimizin her hangi şehrimizi, kasabamızı başına bir musibet geldiğinde zaman seferber olmayı onlardan daha iyi acıyı hissetmeyi hepimize nasip eylesin."
Daha sonra okunan ezanı şerifle birlikte iftarlar yapıldı.
Kaynak: İHA