Diyanet İşleri Başkanı Görmez Manisa’da

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, acıları paylaşmak ve hafifletmek için Soma'ya geldiklerini söyledi.

Diyanet İşleri Başkanı Görmez Manisa’da

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Soma Ulucami’de düzenlenecek olan iftar programına katılmak üzere Manisa’ya gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Soma Faciasının ardından Manisa Valiliği görevine atanan Erdoğan Bektaş’ı makamında ziyaret ederek hayırlı olsun temennisinde bulundu. Görmez’e ziyareti sırasında Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz ve Manisa Müftüsü Sinan Cihan da eşlik etti.

Görmez, “Öncelikle şahsınızda Manisa’daki kardeşlerimizin Ramazan’ının tebrik ediyorum. Sizlere de yeni göreviniz hayırlı olsun diyorum. Biz sadece arkadaşlarımızla birlikte bugün Soma’da bundan bir müddet önce gerçekten milletçe hüzün duyduğumuz acı hadiseden sonra bu acıyı yaşayan kardeşlerimizle bir iftar sofrasında buluşarak onların acısını unutmadığımızı onlarla birlikte olduğumuzu, ifade etmek için geldik. İnşallah cenabı Hak milletimize bu tür acıları bir daha yaşatmaz. Allah’a hamd olsun her sene kalplerimizi yeniden buluşturan, yeniden birleştiren, bize yeniden o kaybettiğimiz değerleri kazandıran, Ramazan’ımız iyi ki var diyoruz” dedi.

Bu yılki Ramazan ayının sloganının “Hiç kimse kimsesiz kalmasın bu Ramazan ve her zaman” sloganından da bahseden Görmez, “Modern zamanların yalnızlığı diye adlandırabileceğimiz kalabalıklar içerisinde yalnız kalmış kardeşlerimiz varsa onlara sahip çıkmayı hem ülkemize sığınan mültecilere sahip çıkmayı hem sokak çocuklarına, yetimlere, yaşlılara kısaca kendisini kimsesiz gören her kardeşimize Ramazan’ın manevi ikliminde sahip çıkmak, bu şekilde unutulmuşlukları terkedilmişlikleri ortadan kaldırmaya bir vesile olarak kabul ediyoruz. Allah’a hamd olsun her ne kadar etrafımızda olup bitenlerden dolayı büyük bir üzüntü içerisindeysek de milletçe huzurlu bir Ramazan geçiririz ve huzur ve barış içerisinde bayrama ulaşırız inşallah” dedi.

Vali Bektaş ise Diyanet İşleri Başkanı Görmez’i ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu anlatarak, “Sizinde bahsettiğiniz gibi Soma çok büyük bir olay. Bu olayın acılarını ancak paylaşarak azaltabiliriz. Bunun başka bir yolu yok. Bu manevi ortam, orayı istismar etmek isteyenlere de müsaade etmiyor. Bunlar geliyorlar, deniyorlar yapamıyorlar. Gerçekten orada şehitlerin manevi halleri orada olağanüstü bir atmosfer oluşturmuş durumda. Somalılar gelenlere kucak açıyorlar. İstismara müsaade etmiyorlar ve hep beraber, esnafıyla, madencisiyle, idarecisiyle, siyasetçisiyle, yöneticicisiyle olayın hakkından gelmeye çalışıyorlar” dedi.

Kaynak: İHA