Başkan Hançerli, Aile Sağlığı Merkezi İnşaatını İnceledi

Konya’nın merkez Karatay İlçe Belediye Başkanı Mehmet Hançerli Ulubatlı Hasan Mahallesinde yapımına devam edilen 2 Nolu Aile Sağlığı Merkezi inşaatında incelemelerde bulundu.

Başkan Hançerli, Aile Sağlığı Merkezi İnşaatını İnceledi

Çalışmaları yerinde inceleyen Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, 2 Nolu Aile Sağlığı Merkezinin daha önce yıkılma tehlikesi bulunan bir binada hizmet verdiğini söyleyerek belediye teknik elemanlarının yaptıkları incelemeler neticesinde yıkılarak Sağlık İl Müdürlüğünce yapılan protokol doğrultusunda yerine yenisinin yapıldığını ifade etti.

Yaklaşık 1 milyon TL'ye mal olan Ulubatlı Hasan 2 Nolu Aile Sağlığı Merkezi tamamlandığında bölge insanının daha iyi bir hizmet alacağını dile getiren Hançerli, içerisinde tıbbi müdahale odası, 5 adet doktor ve hemşire odası, laboratuar, gebe izleme odası, Toplantı ve eğitim odası ile mutfak bulunacağını belirtti.

Eski binanın yıkıldıktan sonra lojman binasında hizmetini devam ettiren 2 Nolu Aile Sağlığı Merkezi, yeni binanın 20 gün içerisinde tamamlanmasıyla yeni yerinde hizmet vereceğini vurgulayan Başkan Hançerli, lojman binalarının da yıkılarak yerine Aile Sağlığı Merkezinin ihtiyaçlarını karşılayacağı dükkanlar yapılacağını kaydetti.

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli özellikle bu bölgede kalabalık bir nüfusa hizmet verecek Ulubatlı Hasan Mahallesi 2 Nolu Aile Sağlığı Merkezi'nin doktorların çalışma ortamına uygun olarak yapıldığını sözlerine ekleyerek Aile Sağlığı Merkezi'nin hayırlı olmasını diledi.
Kaynak: İHA