Suriye'de Esed yine öldürdü!

Esed rejimine bağlı askerlerin iç savaşın devam ettiği Suriye topraklarında 61 kişiyi daha öldürdüğü bildirildi.

Suriye'de Esed yine öldürdü!
Esed rejimine bağlı askerlerin iç savaşın devam ettiği Suriye topraklarında 61 kişiyi daha öldürdüğü bildirildi.

Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR), Beşşar Esed'e bağlı ordu birliklerinin çeşitli kentlerde muhaliflerin denetiminde olan bölgelere ağır silahlarla düzenlediği operasyonlarda 61 kişinin öldüğünü açıkladı.

AÇIKLAMA GELDİ!

SNHR tarafından yapılan açıklamada, rejim güçlerinin yönetim karşıtlarının elinde olan yerlere hava destekli gerçekleştirdiği operasyonlarda Halep'te 27, başkent Şam'ın banliyölerinde 18, Deyru'z Zor'da 6, Hama'da 4, Dera ve Humus'ta 3'er olmak üzere 61 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi.

Bu arada, Suriye Genel Devrim Konseyi'nden yapılan açıklamada, orduya ait helikopterlerin Halep'te ve başkent Şam'da düzenlediği saldırılarda çok sayıda binanın yıkıldığı veya hasar gördüğü belirtildi.

Özgür Suriye Ordusuna bağlı birliklerin Humus'un kırsal kesimlerinde bir savaş uçağı düşürdüğü ileri sürülen açıklamada, rejimin Humus'un Rastan ve Telbise ilçelerini yoğun bir şekilde bombaladığı aktarıldı.

Öte yandan, Suriye resmi haber ajansı SANA, güvenlik güçlerinin Hama, Humus, Halep ve Dera'da düzenlediği operasyonlarda çok sayıda silahlı grubu etkisiz hale getirdiğini, araçlarını imha ettiğini duyurdu.