Manisa Valisi Bektaş Göreve Başladı

Valiler Kararnamesi ile Manisa Valiliğine atanan Erdoğan Bektaş, göreve başladı.

Valilik önünde yapılan törende Bektaş, kendisini karşılayanlar ile tek tek selamlaştıktan sonra makamına geçti. Burada bir konuşma yapan Vali Bektaş, Kastamonu'dan atandığını hatırlatarak, Manisa'nın sahip olduğu potansiyelin farkında olduğunu söyledi.

Konuşmasında Soma'daki maden faciasına da değinen Bektaş, şunları kaydetti:
"Olay çok üzücü. Bir insanı bile kaybetmek yeterince acı veriyor, 301 madencinin hayatını kaybetmesi çok yaralayıcı oldu. Orada büyük bir acı var, yetim kalan çocuklarımız var. Eşini kaybetmiş bacımız, evladını kaybetmiş analarımız var. Maden şehitlerimize rahmet diliyorum. Bu saatten sonra o şehitlerimizi geri getiremeyiz ancak yapabileceğimiz şeyler var, şehitlerimizin geride bıraktıklarına nispeten rahat bir yaşam sağlamak. Asıl önemli olan bu olaydan ders çıkarmak olacak."
Vali Bektaş, Emniyet Müdürü Erhan Alkaya'nın Emniyet Genel Müdürlüğü emrine alınmasıyla ilgili olarak da "Emniyet Müdürü Erhan Alkaya ile törende karşılaştık, atama kararını ise Twitter'den öğrendim. Devlet görevi verir gider yaparsınız. Devlet sizi göreve getirirken belli bir beklentiyle göreve getiriyor" diye konuştu.

Kaynak: AA