Havza'da Muhtarlara Bilgilendirme Toplantısı

Havza Belediyesi tarafından muhtarlara yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Havza Belediyesi Meclis Salonunda düzenlenen toplantıya, Belediye Başkanı Murat İkiz, Havza Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Büyük, Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Abone İşleri Dairesi Başkanlığı Şube Müdürü Bilal Büyükbaş, Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri Hayrettin Şahin ve Kazım Yıldız, Havza Belediyesi Birim Amirleri ile Havza'ya bağlanan 81 yeni mahallenin muhtarı katıldı.

Havza Belediye Başkanı İkiz, yerel seçimlerin ardından Büyükşehir Yasası ile köy statüsünden mahalle statüsüne geçen yeni mahallere hizmet ulaştırmak için Havza Belediyesi içinde yeni birimlerin kurulduğunu belirterek, "Yeni birimlerimiz hazır. Fen İşleri ve Temizlik İşleri Müdürlüklerimiz kurulan ekiplerimiz ile sizlere hizmete başladı.

Çalışmalar kapsamında her yıl 16 yeni mahallemizde mahalle içi parke yol yapılacak. Hedefimiz 5 yıl içinde tüm köylerimize hizmet ulaştırmak" dedi.

Önceliğin su ve kanalizasyon sorunu olmayan mahaller olduğunu belirten İkiz, "Şu an 6 yeni mahallemizde parke yol çalışmalarına başladık. Ayrıca köylerimizin tarlalarına ulaştıkları arazi yollarında da acilen düzenlemelere gideceğiz" diye belirtti.

Konuşmanın ardından SASKİ Abone İşleri Dairesi Başkanlığı Şube Müdürü Bilal Büyükbaş muhtarlara abone işlemleri, su saatlerinin dışarı alınması, abonelik için istenen belgeler konusunda kapsamlı bilgi verdi.
Toplantının son bölümünde muhtarların talepleri dinlendi.
Kaynak: AA