Atatürk'ün Muratlı'ya Gelişinin Yıl Dönümü

Atatürk'ün, 3 Haziran 1936'da Tekirdağ'ın Muratlı ilçesine gelişi, törenle kutlandı.

İlçedeki Gar Meydanında düzenlenen törende, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu ve Atatürk'ün gar meydanına gelişi ve karşılanmasıyla ilgili bilgi verildi.

Kaymakam Mahmut Hersanlıoğlu, yaptığı açıklamada, bu yıl ilk kez Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Muratlı ilçesine gelişiyle ilgili etkinlik düzenlediklerini söyledi.

İlçedeki Atatürk evinin varlığı sayesinde, modern anlamda Muratlı'nın kurucusunun Atatürk olduğunu belirten Hersanlıoğlu, "Bugünün manevi değerinin çok iyi anlaşılması gerekiyor" dedi.


- Yaşadıklarını anlattı

Etkinliğe katılan 86 yaşındaki Azize Arda ise Atatürk'ün Muratlı'ya gelişini unutmadığını söyledi.

Muratlı'ya trenle gelen Atatürk'ü garda toplanan halkın coşkulu bir şekilde karşıladığını belirten Arda, şunları anlattı:
"Bütün memurlar toplandı, nutuklar okundu. Daha sonra alkışlar arasında tren garından buraya gelindi, bu eve girildi. Ev sahibi tarafından karşılandık. Fevziye abla Atatürk'ün odaya girişinde gelinliğini yaydı. Ayak yaygısı olarak. Atatürk çocukları seviyordu. Bu nedenle bizi sevdi. Sesi hala kulaklarımda. İnce sesliydi. Çiftçilerin hepsi çarıklıydı. Atatürk'ü at arabasıyla karşılamaya geldiler."
Arda, Atatürk'ün ziyareti sırasında kendisini karşılamaya gelen çiftçilerle de sohbet ettiğini dile getirdi.
Konuşmaların ardından, öğrenciler tarafından Atatürk'ün tren garında karşılanması ve göçmen evini ziyareti canlandırıldı.
Kaynak: AA