Seydişehir'de Ramazan Etkinlikleri

Seydişehir'de Ramazan etkinlikleri başladı.

Belediye önünde düzenlenen etkinlikte konuşan Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Ramazan boyunca her akşam farklı etkinliklerle Seydişehirlilerin hoşça vakit geçireceğini söyledi.

Vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan başkan Tutal, Ramazan ayının ibadetin, toplumsal dayanışmanın, paylaşmanın, kardeşliğin, birlik ve beraberliğin en yoğun yaşandığı ay olduğunu belirtti.

Maneviyat duygusunun en çok hissedildiği ayda tarihi kültürü yaşatmanın hazzını duydukların ifade eden Tutal, şunları kaydetti:
"Sizlere 1 ay boyunca Ramazan coşkusunu yaşatacağız. Kardeşlik içerisinde Ramazanı kutlamak sonunda da günahlardan arınmak çok güzel bir duygu. Seçimler gelip geçici hangi siyasi düşünceden olursanız olun. Bu ayda kardeşlik lokmamızı paylaşmak zengin fakirle bir olmak çok güzel örf ve adetlerimizdir. İslam coğrafyasında akan kanın göz yaşının dinmesi saygıyla sunar. Ramazanınızı kutlarım."
Belediye önünü ilk günden dolduran vatandaşlar doyasıya eğlendi. Alana kurulan sahnede Hacivat Karagöz tiplemesi sahne alırken, Seydişehir Mehteran takımı gösterisi, Seyyid Harun Veli ilahi gurubunun konseriyle birbirinden güzel eserleri seslendirdi.
Kaynak: AA