'Öldü' Denilen Kişinin Film Gibi Hayata Dönüşü

Konya'da eşi, üç aylık kızı, oğlu ve yeğeninin yaşamını yitirdiği trafik kazasında, ağır yaralanan ve isim karışıklığı nedeniyle öldüğü düşünülerek mezarı hazırlanmak istenen Kamil Kandemir'in hayata dönüşü, filmleri aratmıyor.

Yaklaşık iki yıl önce Seydişehir-Konya karayolunun 5. kilometresinde meydana gelen kazada 45 yaşındaki Kamil Kandemir'in kullandığı araçta bulunan eşi Aysel (33), oğlu Mustafa (14) ile 3 aylık kızı Zeynep Betül Kandemir ve yeğeni Büşra Şengül (16) hayatını kaybetti.
Ağır yaralanan Kandemir ise hava ambulansıyla Konya'ya sevkedildi. Yoğun bakımdaki Kamil isminde başka bir hastanın ölümüyle "öldü" diye mezarı bile hazırlanmak istenen Kandemir için doktorlar aileye "her şeye hazırlı olun, her an kaybedebiliriz" dedi.

Vücudundaki ağır hasar nedeniyle "yaşasa bile yürüyemez, yatağa bağımlı olur" denilen Kandemir, iki buçuk ay sonra yoğun bakımdan çıktı.
Doktorların dediği gibi yatağa bağımlı yaşamını sürdüren Kandemir, Konya Farabi Hastanesi'nde vücudundaki çok sayıda kırık için tedavi görmeye başladı.

Aynı zamanda fizik tedavi de gören Kandemir, olaydan hemen 6 ay sonra çok sevdiği annesini de kaybetti.
Kazayla birlikte yaşamı birden değişen Kandemir, her seferinde herkesin kendisinden ümidini kestiği anda yine hayata tutunmayı başardı. Kazanın ardından yaşaması adeta mucizelere bağlanan Kandemir, yaşama azmiyle artık yürümeye başladı.

- Oğlunun son sözü "Babam", eşininki "Kamilim" oldu
Hayata dönüşü, filmleri aratmayan ve yaşadıklarını AA muhabiriyle paylaşan Kamil Kandemir, 3 aylık kızı Zeynep Betül'ü doktora götürdüklerini, dönüşte kazanın meydana geldiğini söyledi.

Kazadan hemen sonra "Ayselim" dediğini kısa süre sonra da şuurunu kaybettiğini belirten Kandemir, oğlunun son sözünün "babam", eşininkinin ise "Kamilim" olduğunu ifade etti.

Hastaneye götürüldüğünde doktorların hakkında hep ümitsizce konuştuğunu öğrendiğini anlatan Kandemir, kendisi için felç geçirebilir, akciğer nakli gerekebilir dendiğini hatırlattı.
- 45 yaşında yeniden yürümeyi öğrendi
Kendisinin öldüğünü düşünen yakınlarının mezar kazmak için bile girişimlerde bulunduğunu öğrendiğinde yaşananlara çok şaşırdığını aktaran Kandemir, şöyle devam etti:
"Kendime geldiğimde karşımdakine verdiğim cevap kazaya karışan aracın plakası 01 ile başlıyordu sanırım aklımda o kalmış 'Adana'dayım' demişim. Verdiğim cevabın ardından endişe edip hafızamı kaybettiğimi bile düşünmüşler. Şükürler olsun aklım fikrim yerimde. Hep sabrettim. Yürüyemiyordum, kalkamıyordum, sağa sola dönemiyordum. 15 yıllık eşimi, çocuklarımı yeğenimi kaybetmiş olmanın üzüntüsünü hep içimde yaşadım. Yaşam azmimi hep dimdik ayakta tuttum. Kimse yaşama ümidi vermemiş ama çok şükür hayattayım. Doktorlarımın desteği, benim de yaşam azmimle tekrar ayağa kalktım. Yıllar sonra tekrar yürümeyi öğrendim. Hayata yeniden başladım. Adım adım emekleyerek, yürüyerek. Bebekler nasıl hayata atılıyorsa biz de yeni bir hayata başladık. 19 ay sonra ayağıma yeniden ayakkabı giydim"
- Önce kendisi, sonra doktorlar inandı
Konya Farabi Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Arazi, kaza sonrası ciddi kanamaları, beyin travması olan hastalarında çok sayıda ağır kırıkların da bulunduğunu söyledi.

Kaynayan kırıkların da çok kötü durumda olduğunu gördüklerini vurgulayan Arazi, "Ayaklarda ciddi şekil bozuklukları vardı. Bölgedeki kırık ve kötü kaynayan yerlere müdahale ettik. Oluşmuş ekstra kemikleşmiş yapıları temizledik. Hasta, yatağa bağımlılıktan kurtuldu. Kamil bey kendi ayakları üstünde durmaya başladığı için çok mutluyuz" diye konuştu.

Hastanenin fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanı Dr. Osman Tüfekçi de tüm olumsuz düşüncelere rağmen tedaviye başladıklarını belirtti.

Kandemir başta olmak üzere kendilerinin de bir gün hastalarının yürüyeceğine inandığının altını çizen Tüfekçi, Kamil Kandemir'in pozitif enerjisi sayesinde mutlu sona ulaştıklarını dile getirdi.
Kaynak: AA