Kto Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı

Konya Ticaret Odası (KTO) Haziran ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi.

Meclis Başkanı Ahmet Arıcı'nın yönettiği toplantıda, KTO Başkanı Selçuk Öztürk, oda faaliyetleriyle, gündemdeki konuları değerlendirdi.
Öztürk, yaptığı konuşmada, bir ramazan ayına daha erişmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, bu ayın tüm İslam alemi için hayırlar getirmesini diledi.
Oda adına son derece verimli bir ayı geride bırakmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Öztürk, mayıs ayı sonunda fuar merkezinin hizmete girdiğini, geçen hafta da KTO Karatay Üniversitesinin ilk mezuniyet töreninin yapıldığını ifade etti.

Aynı zamanda Mesleki Eğitim Merkezi Projesi'nin de Kalkınma Bakanlığınca onaylandığını aktaran Öztürk, "Geçen yılın mayıs ayında gerçekleştirdiğimiz seçimlerimizin ardından yaptığımız ilk toplantıda, bu dönemki meclisin tarihi meclis olacağını söylemiştik. Bu dönem meclisimiz, bir yıl içerisinde gerçekleştirdiğimiz projelerle Konya Ticaret Odası tarihine geçen bir meclis olmuştur" diye konuştu.

KTO Karatay Üniversitesinin faaliyetleri hakkında da bilgi veren Öztürk, üniversitede Tıp Fakültesi ve Diş Hekimliği Fakültesi kurulması kararının YÖK tarafından onaylandığına işaret etti.
Bakanlar Kurulu'nun onayının ardından 2015-2016 akademik yılında öğrenci alınacağının müjdesini veren Öztürk, şunları kaydetti:
"Üniversitelerin tercih dönemi yaklaşmaktadır. Üyelerimizden, öğrencilerin KTO Karatay Üniversitesini tercih etmelerine yönelik çalışmalarını yoğunlaştırmalarını istiyorum. Üniversitemizin fiziki yapılandırılmasını iki yıl içerisinde tamamlamayı planlıyoruz. Tüm fakülte ve yüksekokullarımızda yüzde yüz doluluk oranına ulaşmayı hedefliyoruz. Ayrıca üniversite öğrencilerimizin ve mezunlarımızın staj konularında üyelerimizin ellerinden gelen gayreti göstermelerini istiyorum."
Meclis toplantısında, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Torlak, yaklaşan tercih dönemi öncesinde meclis üyelerini bilgilendirdi.
Torlak, üniversitede ilk lisans mezunlarını verdiklerini, meclisin de desteğiyle üniversitenin hızla daha ileri seviyelere geleceğini ifade etti.

Kaynak: AA