Kto Haziran Ayı Meclis Toplantısı

Konya Ticaret Odası (KTO) Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi.

Kto Haziran Ayı Meclis Toplantısı
Meclis toplantısında gündem KTO Karatay Üniversitesi oldu.
Meclis Başkanı Ahmet Arıcı’nın yönettiği toplantıda, KTO Başkanı Selçuk Öztürk, oda faaliyetleri ile gündemdeki konuları değerlendirdi. Konuşmasına bir Ramazan ayına daha erişmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek başlayan Başkan Öztürk, Ramazan ayının tüm İslam alemi için hayırlar getirmesini diledi. Son bir aylık dönemde gerçekleştirilen faaliyetleri değerlendiren Öztürk, “Odamız adına son derece verimli bir ayı geride bırakmanın mutluluğunu paylaşmak istiyorum. Mayıs ayı sonunda fuar merkezimiz hizmete girdi. Geçtiğimiz hafta üniversitemizin ilk mezuniyet törenini yaptık. Mesleki Eğitim Merkezi projemiz de Kalkınma Bakanlığı’nda onaylandı. Odamızın tüm bu hizmetlerinde verdiğiniz destekten dolayı meclis üyelerimize teşekkür ediyorum. Geçtiğimiz yılın Mayıs ayında gerçekleştirdiğimiz seçimlerimizin ardından yaptığımız ilk meclis toplantısında bu dönemki meclisin tarihi bir meclis olacağını söylemiştik. Bu dönem Meclisimiz bir yıl içerisinde gerçekleştirdiğimiz projelerle Konya Ticaret Odası tarihine geçen bir Meclis olmuştur. Bizleri mahcup etmeyen Allah’a hamdediyorum” dedi.

KTO Karatay Üniversitesi’nin faaliyetleri hakkında bilgi veren Öztürk, “Üniversitemizde Tıp Fakültesi ve Diş Hekimliği Fakültesi kurulması kararı YÖK tarafından onaylandı. Bakanlar Kurulu’nun onayının ardından 2015-2016 akademik yılında öğrenci alacağımızın müjdesini paylaşmak istiyorum. Üniversitelerin tercih dönemi yaklaşmaktadır. Üyelerimizin, öğrencilerin KTO Karatay Üniverstiesi’ni tercih etmelerine yönelik çalışmalarını yoğunlaştırmalarını istiyorum. Üniverstemizin fiziki yapılandırılmasını iki yıl içerisinde tamamlamayı planlıyoruz. Bununla birlikte tüm fakülte ve yüksekokullarımızda yüzde yüz doluluk oranına ulaşmayı hedefliyoruz. Ayrıca üniversite öğrencilerimiizn ve mezunlarımızın staj konularında üyelerimizin ellerinden gelen gayreti göstermelerini istiyorum” dedi.

Meclis toplantısında, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Torlak da, yaklaşan tercih dönemi öncesinde meclis üyelerini bilgilendirdi. Prof. Dr. Torlak, “Üniversitemizde İlk lisans mezunlarını verdik. KTO Meclisinin desteğiyle üniverstemiz hızla daha ileri seviyelere gelecektir. Şu anda üniversitemizde Hukuk, Mühendislik, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve Güzel Sanatlar Fakültesi’nde eğitim vermekteyiz. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin İktisadi, İdari ve Sosya Bilimler Fakültesi’ne dönüştürerek Sosyolji ve Psikoloji gibi bölümleri açacağız. Kuruluş kararı Bakanlar Kurulu’nda olan Tıp Fakültesi ve Diş Hekimliği Fakültesi’ni Mütevelli Heyetimizin önemle üzerinde durduğu gibi 2015-2016 yılında açmayı planlıyoruz. Üniversitemizde toplam 2 bin 200 öğrencimiz bulunmaktadır. Akademik kadromuz 140 kişiden oluşmaktadır. Önümüzdeki yıl öğrenci sayımızın 3 bine çıkacağını öngörüyoruz. Toplantı vesilesi ile bir süredir kamuoyunda gündemde olan, düşünce gücüyle çalışan engelli aracı projemizin, TÜBİTAK’ta düzenlenen Sanayi Odaklı Lisans Bitirme Projeleri yarışmasına giren 500 proje içinden birinci olduğu müjdesini vermek istiyorum. Ağustos ayı içerisinde de öğrencilerimizin tasarımı olan elektrikli otomobil TÜBİTAK’ta yarışmaya girecektir. Mühendislik Fakültemizde öğrencilerin inovasyona yönelik projeleri desteklenmektedir. Üniverstemizde hedefimiz yeni dönemde Konya iş dünyası ile daha çok iç içe bir üniversite olmaktır. Bunun için üniverstemizde Çıraklık, İnovasyon, Kariyer ve Kuluçka merkezlerini açacağız. Böylelikle üniversite özel sektör işbirliğinde büyük bir adım atmış olacağız” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA