CHP'de oruç tutmayan Sezer'den İslamcı İhsanoğlu'na evrim

Musevilerin Hanuka Bayramı'nda kutlama mesajı yayınlamayı ihmal etmeyen Sezer, Ramazan ayında su içerek mesaj vermişti. Şimdi ise CHP, İslamcı kimliğiyle öne çıkan Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu'nu Köşk adayı ilan etti.

CHP'de oruç tutmayan Sezer'den İslamcı İhsanoğlu'na evrim
Hristiyan ülkelerde bile cumhurbaşkanları ve devlet başkanları ikamet ettikleri konutlarda ülkelerinde yaşayan Müslümanlara iftar yemekleri verirken, Sezer farklı bir uygulamanın altına imza atarak, Çankaya Köşkü'ndeki iftar geleneğine son vermişti.

BEYAZ SARAY İFTAR VERİRKEN SEZER, KÖŞK'TE İFTAR GELENEĞİNİ KALDIRDI

ABD yönetimi Müslümanlara hoş görünmek için Ramazan ayında Beyaz Saray'da iftar verirken, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, yedi yıllık görev süresi boyunca Çankaya Köşkü'nde iftar vermedi.

Avusturya Başbakanı Dr. Michael Haupl, Türkiye Musevileri Hahambaşı İshak Haleva, Süryani ve Ermeni ruhani liderleri, Ramazan ayında iftar verirken, Sezer milletin gözünün içine bakarak su içmeyi ihmal etmedi.

HANUKA BAYRAMI'NI KUTLAYAN SEZER, RAMAZAN'I ES GEÇTİ


Musevilerin Hanuka Bayramında kutlama mesajı yayınlamayı ihmal etmeyen Sezer, Ramazanlarda kutlama mesaji yayınlamadı. Buna karşılık Ramazan'ın üçüncü gününde halkın karşısına çıkıp su içmeyi ihmal etmedi.

MEHMET AKİF'İ UNUTAN SEZER, ÖLEN CUMHURİYET YAZARLARININ HİÇBİRİNİ UNUTMADI

Sezer, Köşk'e çıktığı 16 Mayıs 2000 Salı tarihinden bu yana, İstiklal Marşı Şairi Mehmet Akif Ersoy'un, vefat yıldönümlerinde mesaj yayımlamadı.

Aynı Sezer, “Cumhuriyet” gazetesi mensubu olan yazarların vefatlarında ise aksatmadan mesaj yayımladı.

Hatta “magazin” gazetecilerinin bile vefatları için mesajlar yayımlayan Sezer'in, Milli Şair Akif'in vefat yıldönümünü görmezden gelmesi, toplumda rahatsızlık meydana getirdi.

Akif'i görmezden gelen Sezer, Cumhuriyet'in imtiyaz sahibi Berrin Nadi, Musevi Hahambaşı Davit Asseo, magazin gazetecisi Orhan Olcay, gazeteci ve ressam Gazanfer Karacehennem'in ölümlerinde aksatmadan mesajlar yayımladı.

CHP'NİN SEZER'DEN İHSANOĞLU'NA EVRİMİ


Ahmet Necdet Sezer'in 7 yıllık cumhurbaşkanlığı sonrası, Abdullah Gül'ün görevi devralması ve Türkiye'de giderek değişen siyasi konjoktür, Başbakan Erdoğan'a ilk defa net olarak Köşk yolunu açtı.

12 yıldır AK Parti ve Erdoğan'a karşı sandıkta yenilgi yaşayan CHP ve MHP, Başbakan Erdoğan'ın Çankaya'ya çıkmasını engellemek için İslamcı kimliğiyle öne çıkan Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu'nu 'çatı aday' gösterdi.