Zayıflayarak 'Eve Hapsolmaktan' Kurtuldu

Aşırı kilosu nedeniyle eve kapanan ve ilkokuldan sonra eğitimine devam edemeyen Azize Bayır, geçirdiği "gastrik bypass" ameliyat sonrası diyet ve spor sayesinde 2 yılda 230 kilodan 78 kiloya düştü.

Azize Bayır (23), AA muhabirine, aşırı kilolu olduğu için daha önce de habere konu olduğunu, adeta hayatını değiştiren genel cerrahi ve obezite cerrahisi uzmanı Opr. Dr. Murat Üstün ile bu sayede tanıştığını söyledi.

Haberi izleyip, kendisiyle iletişime geçen doktorun, 2 yıl önce gastrik bypass ameliyatı yaptığını ifade eden Bayır, operasyonun ardından düzenli diyet ve spor sayesinde hızla kilo vermeye başladığını anlattı.
Doktorunun kendisine verdiği moralle yılmadan mücadelesine devam ettiğini vurgulayan Bayır, 2 yılda 230 kilodan 78 kiloya düştüğünü kaydetti.

Bayır, 59 kiloya kadar inmeyi hedeflediğini belirterek, "2 yıldan bu yana inanamayacağım hale geldim. Arkadaşlarımla gezip, dolaşabiliyorum. Yarım kalan hayallerimi gerçekleştiriyorum. Açık liseye devam ediyorum. Benim gibilere yardımda bulunabilmek için spor antrenörü olmayı hedefliyorum. Bu amacıma ulaşmak için azimle çalışacağım" diye konuştu.

Opr. Dr. Murat Üstün de Azize'nin hem mide hacminin küçültüldüğünü hem de mideyle ince bağırsak arasında yeni geçiş oluşturulduğunu, 230 kiloyken ameliyata alınan Azize'nin 78 kiloya kadar indiğini belirtti.

Ameliyat sonrası sağlıklı beslenme ve spor alışkanlıklarının da zayıflamayı hızlandırdığına dikkati çeken Üstün, şu bilgileri verdi:
"Azize'ye en etkili ameliyatlardan biri, tek seansta gerçekleştirildi.

Sadece belli süre sonra safra kesesinde taş oluştuğu için ameliyattan sonra safra kesesi de alındı. Son aşamada ise ideal kilosuna ulaştığında karın çevresi, sırt, kol ve bacaklarda oluşan deri sarkmaları için iki aşamalı estetik cerrahi süreci uygulandı. Azize, ilk geldiğinde tamamen depresif, kendine güvensiz ve sosyal hayattan dışlanmış biriydi. Şimdi yarım kalan eğitimine devam ediyor. Bilgisayar kurslarına ve düzenli olarak bir spor salonuna devam ediyor. 2 yıl öncenin 'eve kapandı, ölümü bekliyor' haberlerine konu olan genç kız, şimdi spor yaparken çektirdiği fotoğraflarını paylaşıyor."
Kaynak: AA