Ubam, Uyuşturucu Madde Kullanımına Dikkat Çekti

Uyuşturucu Madde Bağımlılıkları ve Alkolizmle Mücadele Federasyonu (UBAM) üyeleri, uyuşturucu maddelere dikkat çekmek için yanlarında getirdikleri şırınga ve hapları yere atarak eylem düzenledi.

Ubam, Uyuşturucu Madde Kullanımına Dikkat Çekti

Uyuşturucu Madde Bağımlılıkları ve Alkolizmle Mücadele Federasyonu (UBAM) üyeleri Güvenpark’ta bir araya geldi. Yanlarında getirdikleri ‘Uyuşturucu Oyun Bitti’, ’Bir Gün Değil Her Gün Mücadele’, ‘Biz Başardık Siz de Başarabilirsiniz’ ve ‘Uyuşturucu, Uyuşturucu İle Tedavi Edilmez’ pankartlarını açarak uyuşturucu maddelerine karşı eylem düzenlendi.

Grup adına açıklama yapan UBAM Başkanı Dila Tezemir, madde bağımlılığın bir hastalık olmadığını ve ilaç ile tedavi edilemeyeceğini ifade ederek, “Eroin, kokain, bonzai, esrar bilenen adını bildiğiniz uyuşturucular değil, bunun dışında alkol ve en başı çeken anti depresanlar. Dünyanın en tehlikeli uyuşturucusu anti deprasanlardır. Madde bağımlılığının sözde tedavisi için kullanılan en tehlikeli uyuşturuculardan bir tanesidir. Madde bağımlılığı bir hastalık değildir. Hastalık olmadığı için ilaçlarla tedavi edemezsiniz. Psikiyatri uzmanlarının, devletimizi, insanlarımızı yanlış bilinçlendirdiği konusuna dikkat çekmek istiyoruz. 4 yaşından itibaren hiperaktif dediklerimiz çocuklarımıza uyuşturucu enjekte ederek başlattıkları bir hayat yolculuğunda sonrasında çocuklarımız farklı maddelere yöneliyorlar. Hiperaktivite bir hastalık değildir. Panik atak bir hastalık değildir. Bunlar tamamen ilaç ve uyuşturucu tuzağıdır. Bunun birçok kanıtı var. İlaçsız rehabilitasyon programıyla bütün uyuşturucu bağımlısı kardeşlerimiz bu illetten çok rahat kurtulabiliyorlar. Bizler eski uyuşturucu bağımlısıydık. Artık beyaz bölgedeyiz. Bunun savaşını veriyoruz. Bu bir soğuk savaş. Ülkemizin için kimyasal bomba var. Biz bu bombayı temizlemeye ant içtik” diye konuştu.

Bonzai tedavisi sonucunda bıraktığını açıklayan A.S. şunları söyledi:
“Bonzai’nin kimyasal bir tedavisi yoktur. UBAM’a gelerek burada aldığım vitamin ve minarelerle bu işin üstesinden gelinebileceğini öğrendim. Bonzai öldürücü bir uyuşturucu. Onun buraya geldiğimizde fark ettik. Bu bir tarım ilaçı, insanın duyguları ve hisseleri yok ediyor. İnsanı yalana sürüklüyor. Bundan daha büyük bir etkisi olamaz. Sokaklar, köşe başları her tarafta da bulunabiliyor. 8 yaşına kadar düştü. Çok uyuz olan bir uyuşturucudur. Denetimde olmadığı için daha kolaylaştı. Kullananlar ölüme gidiyorsunuz bunu bir an önce terk etmeliler.”
UBAM üyeleri, yanlarında getirdikleri şırınga ve hapları yere bırakarak uyuşturucu maddelerine karşı savaş başlattı.
Kaynak: İHA