Kartepe’de Yaz Spor Okulu Kayıtları Başladı

Her yaz döneminde Kartepe Belediyesi tarafından açılan yaz spor okulları için kayıtlar alınmaya başladı.

Kartepe’de Yaz Spor Okulu Kayıtları Başladı

Bu yıl altıncısı düzenlenecek ve 7 Temmuz 2014 tarihinde açılacak olan Kartepe Belediyesi Yaz Spor Okullarından spor eğitimi almak isteyen Kartepeli çocuklar belediye hizmet binası, zabıta irtibat büroları ile Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne başvuru yaparak kurslara kayıt olmayan başladı.

Kayıtların alınmasının ardından yaz dönemi boyunca Kartepeli çocuklar futbol, basketbol, karate, güreş, halk oyunları ve yüzme branşlarında açılacak yaz spor okullarında 30 eğitmen ile birlikte eğitim alacaklar. Bu yıl ilk kez uygulanacak 12 bölgedeki okul bahçesine kurulacak portatif havuzlarla yüzme branşından daha fazla çocuğun faydalanması hedefleniyor.

Kayıtların açıldığı ilk günden itibaren çocukların yaz spor okullarına gösterdiği ilgiden büyük memnunluk duyduğunu belirten Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, “Yaz spor okullarımız ile bu yıl da çocuklarımıza yaz aylarını faydalı şekilde değerlendirme imkanı sunacağız. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın gelişimine katkı vermek, sokaklardan uzak tutarak kötü alışkanlık edinmelerinin önünü kesmek adına yaz ve kış spor okulları ile miniklerimizin sporu daha sağlıklı ve bilinçli yapmalarını sağlamayı amaçlıyoruz. Miniklerimizde gösterdikleri ilgi ile ücretsiz düzenlenen yaz spor okullarında yaz aylarını en iyi şekilde değerlendirme imkanı bulacaklar. Yüzme branşına olan ilgiyi bildiğimiz için bu yıl Kartepe’nin 12 farklı okul bahçesinde yüzme havuzları ile çocuklarımızın bu branştan daha fazla faydalanması için yaptığımız uygulama ile Kartepeli çocuklar mutlu bir yaz tatili geçirecekler” dedi.

Kaynak: İHA