Hatay’da Yoksullar İçin Elektrik Direğine Ekmek Asılıyor

Hatay'ın Defne ilçesinde bulunan ve Gezi olaylarıyla gündeme gelen Armutlu Mahallesi sakinleri, ihtiyacı olan vatandaşlar için 'askıda ekmek' uygulaması başlattı.

Hatay’da Yoksullar İçin Elektrik Direğine Ekmek Asılıyor
Bu uygulama bir adım daha ileri götürülerek ekonomik durumu müsait olmayan kişilerin sosyal gelişim ve birikimine katkıda bulunmak adına askılara kitaplar da eklendi.
Armutlu mahallesinde hayata geçirilen uygulama doğrultusunda ihtiyacı olan vatandaşların 7/24 alabilmeleri için Armutlu Mahallesi'nde elektrik direğine ekmekler asıldı. Uygulamanın mimarı olan Ali Nurlu, sosyal medya üzerinden cep telefonu numarasını yayınlayarak yatalak olan ve elektrik direğine kadar gidemeyecek durumda olanların evlerine kadar ekmeğin ulaştırılmasını sağladıklarını söyledi.

Askı uygulamasını hayata geçiren Ali Nurlu, "Buranın karşısında çöp konteynerleri var. Oraya sırtında bebeğiyle gelen bir kadına yardım amaçlı ekmek vermek istediğimde kabul etmedi. 'Alamam' dedi.

Ben de gelip direğe astım ve 'Gel, tamam ben buraya asarım buradan al' dedim."
Çok farklı hikâyeler şahit olduğunu belirten Nurlu, "Burada çok güzel bir dayanışma ortamı oluştu. Şantiyeye giden çocuklar, boyacı çocuklar, sabahları sanayiye giden işçi çocuklar belki de yol paralarıyla birer ekmek bırakıp öyle gidiyorlar. Yeni evli bir çift var, düzenli olarak temiz kaplarda yemek getiriyorlar. Benzer şekilde düzenli olarak yemek getiren yaşlı bir çift var... Maddi durumu çok iyi olan, lüks arabalarla gelip yemek bırakan insanlar var" diyerek mahallede oluşan dayanışmaya vurgu yaptı

İnsanların oradaki dayanışmayı desteklediğini ve takdir ettiğini belirten Nurlu, "Öyle ki telefonla arayıp para gönderebileceklerini de söylüyorlar. Ancak para istemiyoruz kimseden. Bunu kabul etmiyoruz, para kirletsin istemiyoruz. Ekmeğimizi, yemeğimizi, değerlerimizi paylaşıyoruz" diye konuştu.

Bu örnek uygulama bir adım daha ileri götürülerek oluşturulan ekmek askısına kitaplar da eklendi. Hayırsever bir vatandaşın katkılarıyla Dünya Klasikleri kitapları serisinin yer aldığı askı maddi olanaklardan yoksul kişilerin sosyal gelişimine ve birikimine katkıda bulunmayı da hedefliyor.
Kaynak: İHA