Hatay'da Çadır Kentlerde Ramazanın İlk İftarı

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeliler, ramazanın ilk iftarını kaldıkları çadır kentlerde açtı.

Hatay'ın Altınözü ilçesinde bulunan Boynuyoğun çadır kentinde kalan Suriyeliler, ramazan ayına girmenin mutluluğu ile vatanlarından ve yakınlarından uzak olmanın üzüntüsünü birlikte yaşadı.
2 bin 800 kişinin kaldığı çadır kentteki Suriyeliler, ülkelerindeki savaşın bir an önce sona ermesi için dua etti.
İftarda AA ekibini çadırlarında ağırlayan Suriyeliler, rahat etmeleri için tüm imkanları seferber eden Türkiye'ye teşekkür etti.
Çadır kentte kalan Raed Zerzuri, üç yıl önce 5 çocuğu ve eşiyle birlikte Suriye'nin İdlip kentine bağlı Cisrir Şuğur beldesinden Türkiye'ye geldiklerini söyledi.

Zerzuri, Türkiye'de üçüncü ramazanı geçirdiklerini, kendilerine gösterilen ilgiden son derece memnun olduklarını söyledi.

Türkiye'ye, borçlarını hiçbir şekilde ödeyemeyeceklerini belirten Zerzuri, ülkesinde bulunan insanların ramazan ayında bile zor şartlarda ve her an ölüm korkusuyla yaşamaya devam ettiğini kaydetti.

Rayde Abdurrahman da Suriye'den 3 yıl önce ailesiyle birlikte Türkiye'ye sığındıklarını anlattı.
Abdurrahman, ramazan ayına ulaşmanın mutluluğunu yaşadığını, dileğinin en yakın zamanda savaşın bitmesi ve ülkesine dönmek olduğunu söyledi.

Muhammed Feyzi ise 4 yıl önce Cisrir Şuğur beldesinden yaşanan çatışmalardan kaçarak, Türkiye'ye gelmek zorunda kaldığını kaydetti.

Feyzi, Suriye'deki iç karışıklığın ve savaşın hiç kimsenin başına gelmemesini temenni ederek, vatanlarından uzak olmanın burukluğunu yaşadıklarını belirtti.

Ülkelerinde yıllardır zalim bir yönetiminin hüküm sürdüğünü ve buna dayanmanın çok zor olduğunu vurgulayan Feyzi, Suriye'de artık ölümlerin olmadığı, insan hakları ve demokrasinin yaşandığı bir düzenin kurulmasını istediğini ifade etti.

Kaynak: AA