Zihinsel Engelli Gençler Mankenlik Yaptı

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’nün açtığı takı tasarım kursunu bitiren zihinsel engelli gençler, ürettikleri takıların mankenliğini de kendileri yaptı.

Zihinsel Engelli Gençler Mankenlik Yaptı

Düzenlenen takı tasarım kursları sona ererken, 30 kadının da katıldığı kurslarda üretilen ürünler de görücüye çıktı. Eski belediye binasında öğretmenliğini Özlem Tezcan’ın yaptığı kurslarda çok sayıda takı üretildi. Bu arada gene Özlem Tezcan’ın öğretmenliğini yaptığı Zihinsel Engelliler Derneği’ndeki kurs da sona erdi. Eski belediye binası önünde, Kaymakam Osman Gündoğan ve Belediye Başkanı Necdet Uysal’ın da katıldığı törende 16 engelli gence başarı belgeleri verildi.

Zihinsel engelli gençler podyuma çıkarak takıları sunarken büyük alkış aldı. Zihinsel engelli gençlerin başarı belgeleri Kaymakam Osman Yenidoğan ve Ak Partili Belediye Başkanı Necdet Uysal tarafından verildi.

Kurdelenin kesilmesinin ardından gezilen sergide yer alan eserler de büyük ilgi gördü. Defilede görev alan Yağmur Özavcı, “Biz takı tasarım öğrendik. Bu sene ilk defa defileye çıktık. Mankenlik yaptık. Mankenlik yapmaktan çok mutlu oldum bu gün” dedi.

Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Karanfil Bilgin de, “Burhaniye Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü olarak zihinsel engellilere açtığımız takı tasarım kursunda çok güzel ürünler ortaya çıktı. Zihinsel engelli kursiyerlerimiz bu sene ilk defa podyuma çıktılar. Gayet güzel bir şekilde yaptıkları el ürünlerini sergilediler. Gayet hoş oldu. Güzel oldu. Öğrencilerimiz kendileri sergiledi. Rüzgar estirdiler diyebiliriz” dedi.

Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Sevda Padem ise, “Ben bir engelli annesi ve dernek başkan olarak çok mutluyum. Çocuklarımız takı tasarım kursunda mankenliği de başarmış oldular. Bundan dolayı da çok mutluyum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA