Soma'da Yaz Spor Okulları Açıldı

Maden faciasının yaşandığı Soma'da, Gençlik ve Spor Bakanlığınca 12 branşta yaz spor okulları açıldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığının her yıl 81 şehirde açtığı İl Spor Merkezleri Ücretsiz Yaz Spor Okulları, bu yıl ilk kez bir ilçeye taşındı. Soma'da yaşanan maden faciasının ardından çocuk ve gençlere spor yoluyla destek veren bakanlık, 12 branşta açılan yaz spor okulları ile ilçedeki bin 500 çocuk ve gence spor yapma imkanı sağladı.
Soma'da düzenlenen yaz spor okullarının açılışı, Hükümet Konağı önünde Soma Kaymakamı Mehmet Bahattin Atçı, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Spor Eğitimi Dairesi Başkan Vekili Metin Bayrak, Soma Belediye Başkan Yardımcısı Ali Tulup, Gençlik ve Spor Hizmetleri İlçe Müdürü Dilek Kuruçay ile öğrenciler ve velilerin katılımıyla düzenlenen törenle yapıldı.
Bayrak, açılışta yaptığı konuşmada, Soma'da açtıkları yaz spor okullarına bin 500 öğrencinin başvurduğunu belirterek, "Umarım bu onlar için çok iyi geçer. Biz burada gereken desteği vermeye devam edeceğiz" dedi.

Soma Kaymakamı Atçı da üzücü bir kaza yaşadıklarını ve sıkıntılı bir dönem geçirdiklerini ifade ederek, "Tabi, hızla normale dönmemiz gerekiyor. Acılarımızı unutmayacağız. Onlara olan borcumuzu, desteğimizi devam ettireceğiz ama bir taraftan da normale dönmemiz gerekiyor. İnşallah Gençlik ve Spor Bakanlığımızın desteği ile kısa süre içerisinde gençlik merkezimizi de inşa edebileceğiz. Yaz spor okullarının bize çok büyük bir katkısı olduğunu söyleyebilirim" diye konuştu.

Soma'da açılan yaz spor okullarında, 5-18 yaş grubundaki çocuk ve gençler, futbol, voleybol, basketbol, oryantiring, masa tenisi, güreş, satranç, badminton, tekvando, yüzme, okçuluk ve bocce branşlarında eğitim alabilecek. Yaz spor okulları bünyesinde engellilere yönelik de kurslar düzenlenecek. Bu kapsamda görme engellilere yönelik judo, zihinsel engelli, görme ve bedensel engelliler için de yüzme branşlarında eğitim verilecek.

Kaynak: AA