Samsun'da Şiddetli Rüzgar ve Sağanak

Havza ilçesinde şiddetli rüzgar nedeniyle bazı evlerin çatısı uçarken, sağanak ilçe merkezinde su baskınlarına neden oldu.

İlçe merkezinde sağanak nedeniyle bazı ev ve iş yerlerini su basarken, Kayabaşı Mahallesi'nde şiddetli rüzgar ev ve samanlıklara zarar verdi. Aynı mahallede bir evin çatısı uçtu, enerji nakil hatları koptu.
Kayabaşı Mahallesi Muhtarı Bekir Erden, yaptığı açıklamada, şiddetli rüzgar nedeniyle mahallede hasar meydana geldiğini belirterek, "Birkaç ev oturulamaz hale geldi. Mahallemizde bazı samanlık ve ahırlarda hasar oluştu. Çok şiddetli rüzgar esti. Elektrik hatlarımızı kopardı. Zararımız büyük" dedi.

Şiddetli rüzgar nedeniyle evi kullanılamaz hale gelen Muşut Akkurt ise "Rüzgar aşağıdan kuvvetli geldi ve çatıyı aldı gitti" diye konuştu.


Öte yandan, şehir merkezinde etkili olan sağanak sonrası Havza Belediyesi Temizlik İşleri ve Zabıta Müdürlüğü ekiplerince su boşaltma ve çamur temizleme çalışmaları yapıldı.
Şiddetli rüzgardan dolayı enerji nakil hatlarında meydana gelen hasar nedeniyle 50 mahalleye elektrik verilemediği öğrenildi. YEDAŞ tarafından mahallelere elektrik verilebilmesi için çalışmalara devam ediliyor.
Kaynak: AA