Ordu’da Tahmini Fındık Rekoltesi 66 Bin

Ordu Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Kemal Yılmaz, Ordu il geneli tahmini fındık rekoltesinin 66 bin 762 bin olduğunu açıkladı.

Ordu’da Tahmini Fındık Rekoltesi 66 Bin

Düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulunan Kemal Yılmaz, 29-30 Mart tarihlerinde yaşanan zirai don afetinden sonra kamuoyu tarafından merakla beklenen fındıkta rekolte çalışmalarının tamamlandığını söyledi.

Rekolte çalışmalarının Fındık Araştırma İstasyonu, Ordu Ticaret ve Sanayi Odası, Ordu Ticaret Borsası, Fiskobirlik, Ordu Ziraat Odası ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nden görevlendirilen üyelerin oluşturduğu komisyon tarafından yapıldığını belirten Yılmaz, komisyonda yer alması gereken ODÜ Ziraat Fakültesi’nin akademik çalışmaların yoğun olması sebebiyle komisyona üye görevlendirmediğini, İhracatçılar Birliği’nin üyesinin ise daha önce Batı bölgesinde yapılan çalışmalara katıldığı için komisyonda görev almadığını kaydetti.

TAHMİNİ REKOLTE 66 BİN TON
Yılmaz, şu açıklamayı yaptı: “Çalışmalar büyük bir titizlikle gerçekleştirilmiş olup 300 ayrı nokta belirlenmiştir. Bu 300 ayrı noktada yapılan çalışmalarda tam 2 bin 400 dal ayırmak suretiyle rekolte çalışması tamamlanmıştır. Yapılan bu çalışmaların akabinde 2014 yılı rekoltesi geçtiğimiz yılın 3’te 1’inden biraz fazla 66 bin 762 ton olarak gerçekleşmiştir. Rekoltemiz geçen yıl 183 bin ton olarak belirlenmişti.”

9 İLÇEDE FINDIK YOK
Yaşanan don afeti sebebiyle Akkuş, Aybastı, Çaybaşı, Gölköy, Gürgentepe, Kabataş, Korgan, Kumru, ve Mesudiye İlçelerinde hiç fındık üretimi gerçekleşmediğini belirten Yılmaz, “Geri kalan 10 ilçemizde üretim gerçekleşmiştir. Sahildeki ilçelerimizde ise önceki yıllara oranla iyi fındık vardır” dedi.

Kaynak: İHA