Öğrenciler Tatilde, Öğretmenler Kursta

Türk Hava Kurumu (THK) ve Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle hayat geçirilen proje kapsamında öğretmenler, öğrencileri havacılığa teşvik etmek ve onların el becerilerini geliştirmek için "model uçak rehber başlangıç öğretmen kursu"na katılıyor.

THK Türkkuşu İnönü Havacılık Eğitim Merkezi Model Uçak Okul Müdürü Ahmet Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okulların öğrenime ara vermesinin ardından model uçak kurslarını açtıklarını bildirdi.
Kurslara Türkiye'nin her kentinden öğretmenin katıldığını ifade eden Arslan, şöyle konuştu:
"Yaklaşık 8-10 dönemdir eğitim veriyoruz. Her dönemde 100 civarından öğretmeni ağırlıyoruz. Bu dönemde 138 öğretmen model uçak eğitim alıyor. Öğretmenlerin konuklama, yeme-içme gibi masraflarını biz karşılıyoruz. Öğretmenler burada öğrendiklerini okullarındaki havacılık kollarında bulunan öğrencilere aktarıyor. Biz de okullarında kullanacakları model uçakları onlara ücretsiz gönderiyoruz."
THK Model Uçak Öğretmeni Tuğba Özdemir ise her yıl verdikleri "model uçak rehber başlangıç öğretmen kursu"na eğitim alan kursiyerlerin okullarında 10 yaş ve üstü öğrencilerine "ata" modeli uçağın yapımını öğrettiğini kaydetti.

-Öğrencilerini havacılığa teşvik ediyorlar
Fethiye Seydikemer İmam Hatip Ortaokulu'nda sosyal bilgiler öğretmeni olarak görevli Nurcan Gezer de kursun ardından öğrencilerini havacılığa teşvik etmek için yola çıkacaklarını belirtti.

THK Türkkuşu İnönü Havacılık Eğitim Merkezi'ndeki ortamın çok iyi olduğunu vurgulayan Gezer, tüm öğretmenlerin kursu almasını tavsiye etti.
Düzce'deki özel bir okulda öğretmenlik yapan Vildan Ak ise eğitim almak için kursa ikinci kez katıldığını belirterek, çeşitli model uçaklarla öğrencilerin el becerilerini geliştirmeye ve havacılığı teşvik etmeye uğraş verdiklerine değindi.
Kaynak: AA