Kartepe Müftülük Binası Hizmete Açıldı

Kartepe Müftülüğü yeni hizmet binası il ve ilçe protokolünün katılımıyla gerçekleştirildi.

Kartepe Müftülük Binası Hizmete Açıldı
İlçe Müftüsü İsmail Gülşen, yeni hizmet binasının tadilat ve tefrişine katkısı bulunan Kartepe Belediyesi başta olmak üzere kişi ve kurumlara teşekkür plaketi takdim etti.
Kartepe Kaymakamlığı yanında jandarmanın bulunduğu mülkiyeti Kartepe Belediyesine ait olan ve 25 yıllığına Kartepe Müftülüğüne tahsis edilen bina, gerçekleştirilen tadilat, tamirat ve tefriş ile çevre düzenlemesi ardından şık bir görünüme kavuştu. Toplam bin 522 metrekare alan üzerine kurulan İlçe Müftülüğünün yeni hizmet binasının açılışı il ve ilçe protokolünün katılımıyla yapılan dualar ardından gerçekleşti.

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, İlçe Müftüsü İsmail Gülşen’in ev sahipliği yaptığı açılış töreninde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak ile Ak Parti Kartepe İlçe Başkanı Hasan Kandaz ile konukları tek tek selamladı. Katılımın yoğun olduğu törende Kocaeli Vali Yardımcısı ve Kartepe Kaymakam Vekili Şükrü Çakır, İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu, ilçe daire müdürleri, ilçe müftüleri, Kartepe Muhtarlar Dernek Başkanı Hüseyin Türker, sivil toplum örgütü ve siyasi parti temsilcileri, din görevlileri, hizmet binasının tefrişine katkı veren kurum ve kuruluş temsilcileri ve vatandaşlar hazır bulundu.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ardından protokol konuşmalarıyla devam eden programda İlçe Müftüsü İsmail Gülşen, yeni binanın özellikleri ve ilçede devam eden müftülük faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Aile İrşat çalışmaları ile her eve girilmesinden duyduğu memnuniyeti ifade eden İl Müftüsü Sönmezoğlu da, ilçedeki Kur’an Kursu sayısının artırılmasını isterken ailelerden de yaz kuran kurslarına daha çok ilgi göstermeleri yönünde beklentilerini dile getirdi.

Hizmet verilen yerlerinde anlamlı, güzel ve amacına uygun olması gerektiğini belirten Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez de, hızlı bir şekilde büyüyen Kartepe’de bu büyümeye paralel olarak kamu hizmet binalarının büyümesinin gerektiği düşüncesiyle, kamu kurumlarına katkı ve destek vermeye devam edeceklerini ifade etti.

Yeni hizmet binasının çok daha güzel hizmetlere vesile olması dileğinde bulunan Başkan Üzülmez, “On bir ayın sultanı Ramazan-ı şerifiniz mübarek olsun” dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak ve Kocaeli Vali Yardımcısı ve Kartepe Kaymakamı Şükrü Çakır’ın konuşmaları ardından yeni hizmet binasının tadilat, tamirat ve tefrişi ile çevre düzenlemelerine katkı veren kişi ve kurumlara teşekkür plaketlerini İlçe Müftüsü İsmail Gülşen takdim etti. İki bölümden oluşan yeni hizmet binasının idari bölümü yanında Aile İrşat Bürosu ve kitap satış yayın bürosu, 103 kişilik toplantı salonu, 30 kişilik mescidin yer aldığı hizmet binasının açılışını protokol üyeleri hayırlı olsun dileğiyle gerçekleştirdi.
Kaynak: İHA