İskenderun'da Orman Yangını

Hatay'ın İskenderun ilçesine bağlı Karayılan mahallesinde ormanlık alanda yangın çıktı.

Edinilen bilgiye göre, Karayılan mahallesindeki ormanlık alanda piknik yapan vatandaşların yaktıkları ateşten kaynaklandığı ileri sürülen yangın, rüzgarında etkisiyle kısa sürede yayıldı.
Helikopter, çok sayıda itfaiye aracının yanı sıra mahalle sakinlerinin müdahale ettiği yargın, bölgedeki evlerin bahçelerine kadar ilerleyerek bir çok evi tehdit etti. Alevlerin bahçelerine gelmesi karşısında baygınlık geçiren vatandaşlara olay yerine gelen sağlık ekipleri müdahalede bulundu.
Ekiplerin çalışması sonucu yangın kontrol altına alındı.
İskenderun İtfaiye Müdürü Ömer Çolak, gazetecilere yaptığı açıklamada, yangında 8 dönümlük orman alanına zarar verdiğini bildirdi.
Yangının mahalleyi tehdit etmesi üzerine bölgedeki diğer itfaiyelerden destek istediklerini kaydeden Çolak, ''Evleri tehdit ediyor denilince tüm bölge itfaiyelerine haber verdik. Orman İşletmesi'ne ait helikopterimiz de geldi. Zaten onun gelmesi bu işi bitirdi. Evlerde çok büyük hasar yok. Sadece önlerindeki ağaçlar yandı. Zamanında müdahale ile büyük bir tehlikeyi atlattık'' ifadelerini kullandı.
Yangının kontrol altına alınmasının ardından dumandan etkilenen itfaiye ekiplerine vatandaşlar ayran ikram etti.
Kaynak: AA