Adü Sertifikalı Bilim Adamı Sayısını Arttırmayı Hedefliyor

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) deney hayvanları kullanım sertifikası alan bilim adamı sayısını arttırmak için çalışma başlattı.

ADÜ Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Türkiye'de deney hayvanları üzerinde yapılan çalışmaların kuralsız ve sadece çalışanların vicdanına bağlı olarak sürdürülmesine karşı olan ve hayvan haklarını koruyan yasaların oluşmasına destek veren Adnan Menderes Üniversitesinin hayvanlar üzerinde yapılacak çalışmaları titizlikle ele aldığı bildirildi.

Bu kapsamda deney hayvanları kullanarak eğitim, araştırma ve test yapmak isteyen bilim insanlarına "Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası" programı düzenleyen ADÜ'nün, bilim adamlarına deney hayvanlarının bilimsel çalışmalarda kullanımına ilişkin ayrıntılı bir eğitim verdiği kaydedildi.
Açıklamada görüşlerine yer verilen ADÜ Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Farmakoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Turhan Dost, konuyla ilgili şunları kaydetti:
"Deney hayvanları ile yapılacak olan bilimsel araştırma, test, sağlık hizmetleri uygulamaları, eğitim-öğretim ve yayın gibi temel etkinliklerde yer alacak kişilerin kullanılacak yöntem ve materyaller ile ilgili etik standartları uygulayabilecek ve etik ilkeler doğrultusunda çalışacak ehliyete sahip olmalarını sağlamayı hedefliyoruz."
Kaynak: AA