Türkiye Çocukluk Çağı Şişmanlık Araştırması

Trabzon'da, Avrupa Çocukluk Çağı Obezite Sürveyans Girişi Araştırması'nın yapıldığı iki okul yöneticilerine, teşekkür belgesi ile araştırmada elde edilen verilerin toplandığı Türkiye Çocukluk Çağı Şişmanlık Araştırması kitabının verildiği bildirildi.

Halk Sağlığı Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Dünya Sağlık Örgütünün 21 ülkede yaptığı Avrupa Çocukluk Çağı Obezite Sürveyans Girişi Araştırması'na 2013 yılında Türkiye'nin de dahil olduğu belirtildi.
Okul çağı çocuklarının büyümesinin diğer ülkelerle kıyaslamalı olarak izlenmesini amaçlayan proje kapsamında Sağlık Bakanlığının, Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle çalıştığı ifaoe edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Araştırmanın iki yılda bir tekrarlanarak okul çağı çocuklarının büyümelerinin değişiminin izlenmesi hedeflenmektedir. Araştırmanın saha uygulaması 67 ilde Halk Sağlığı Müdürlüğü obezite birimlerinin koordinasyonunda Mayıs-Haziran 2013 dönemlerinde yapılmıştır. Bu kapsamda ilimizde, merkezde Özel Neşem İlkokulu, kırsalda Akçaabat Kavaklı İlkokulu çalışmada yer almıştır. Ülke genelinde elde edilen veriler Türkiye Çocukluk Çağı (7-8 yaş) Şişmanlık Araştırması kitabında toplanmıştır. Halk Sağlığı Müdürü Köksal Hamzaoğlu başkanlığında Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar, Programlar ve Kanser Şubesi Müdür Yardımcısı Şükrü Özgün, Şube Müdürü Gülşah Aşık Aydın ve obezite biriminde görevli hemşire Nesrin Bostanoğlu ile bu okullara gidilerek çalışmalara olan katkılarında dolayı Sağlık Bakanlığı tarafından verilen teşekkür belgeleri ve Türkiye çocukluk çağı araştırması kitabı okul yöneticilerine takdim edilmiştir."
Kaynak: AA